Džuboks magazin

VESTI

'к Vokalno instrumentalna grupa „Sanjalice” iz Beograda, čijl su člau SSSR-u novi pripadnici „slabijeg” pola, treba ovih dana da gostuje u Sovjetskom Savezu.

Kju-Kluks-Klan protiv Bitlsa fli Nedavna turneja Bitlsa po Americi uzbudila je mnoge duhove. Antireligiozna izjava Džona Lenona na jeđnoj konferenciji za štampu izazvala je talas protesta i otkazivanje mnogih rezervisanih karata za koncert Bitlsa. Kju-Kluks-Klan Je organizovao javno spaljivanje ploča i kose Bitlsa, a mnogi uzbudeni duhovi zahtevali sn бак spaljivanje mladih Engleza. Nije onda nikakvo čudo što je to bila najteža turneja za Bitlse otkad postoje.

Džons napušta Manfreda ▼ ★ Pol Džons je napustio grupu Manfreda Mana da bi započeo novu karijeru kao vokalni solista. Zamenio ga je pcvač Mišel D’Abo koji će se pojaviti sa grupom Manfreda Mana na novoj ploci. Ovih dana, Pol Džons je počeo da snima jedan muzički film u kome mu je partnerka slavna O/.in Šrimpton. Tom prilikom Džons je rekao: „Dode mi da pobegnem sa bine kad čujem publiku koja vrišti za vreme izvođenja kompozicije. Kada će već jednom shvatiti da su dali pare da slušaju nas a ne mi njih”. Na slici: Pol Džons i Džin šrimpton.

i pioca„Ко se boji Virdžinije Vulf“? ★ „Ко se boji Vir džinije Vulf?” naziv je pozorišnog dela Eđvarda Olbi ja. Nedavno je slavni par Liz Tejlor Ričard Bar ton snimio ploću s odlomcima iz ovog komada.

Nova ploča ElvisaPri lija ★ U SAD je izaš la nova long-plej ploča Elvisa Prislija na kojoj se na laze sve melodije iz Elvisovog filma „Raj n havajskom stilu”.

Mlaznjak za A Kinkse Ansambl „Kinks” odlučio je da iznajmi mlazni avion kojim će na jesen krenuti na svoju veliku turneju po kontinentu. Turneja počinje 3. septembra u Holandiji, a nastavIja se u Rimu. Tom prilikom ansambl će verovatno prirediti koncerte i u Madarskoj i Sovjetskom Savezu.

Them i Brazilci # Irska grupa Them navijala je za vreme šampionata za Brazilce. Medutim, kako su ovi ispali iz borbe za najvišl plasman još u početku, dugokosi irskl mladići komponovali su pesmu „Otišli su”, koju ovih dana imaju namera da snime za kompaniju „DECCA”.

»Stounsi« najtraženiji ▼ ф Za vreme održavanja svetskog prvenstva u fudbalu prodato je za 90 odsto vise gramofonskih ploča „bit” muzike nego obično. Najveće interesovanje kupci su pokazali za ploče grupe „?loHing stones” i „Animals”.

шш

26