Džuboks magazin

KURIOZITETI

»Ekip 84« sve bo!ji if Uskoro će izaći nova LP-ploča najpoznatijeg italijanskog Vokalno■instrumentalnog sastava „Ekip 84”. Kažu da je ploča neobično zanimlji va jer se na пјој nalazi i nekoliko „angažovanih pesama”. Najinteresantnija među n.jima je italijanska vcrzija kompozicije „Bang, bang”.

Milvino iznenađenje + Poznata italijanska pevačica Milva priprema svoj novi televizi.jski šou. Međutim, malo ko će prepozuati ovu pevačicu. Naime, Milva je odlučila da se odrekne svog klasičnog izgleda fatalne žene i pojavi se sasvim mlada, u stilu „šeika”.

Medalje Bitisima ■jjf Džon Lenon i Pol Makartni dobili su tri medalje, nagradu engleskog Udruženja kompozitora: nagrade su osvojili za dva „hita” iz 1965. Rec je o melodijama „We can work it out” i „Help”. Nagrađena melodija „Yesterday” proglašena je najlepšom pesmom godine.

Mister »konjski rep« ◄ „Konjski rep” je dugo bio nadimak američkog pevača P. J. Probija. On se zadržao i do danas, kada se pevač ponovo „upristdjio”. Njegovu iznenadnu ozbiljnost mnogi tumače cinjenicom da se Probi zaljubio. „Kriva” je Mariana Hil, lepa američka glumica. Nedavno su se Probi 1 Mariana pojavili zajedno u jednom televizijskora šou i požnjeli su veliki uspeh.

Veiiko prijateljstvo Aznavur i Adamo и privatnom životu veliki prijatelji. Stvoreno za vreme Adamovog debija u pariskoj „OUmpiji”, ovo prijateljstvo još traje. Pre Adamovog polaska na turneju po Italiji, on i Aznavur pojavili su se zajedno n jednom programu francuske televizije.

Katerina Kazeli * komponuje ir Katerina Kazeli priprema veliko iznenađenje. Uveče peva u ekskluriv nim noćnim lokalima, a danju komponuje. Dosada je napisala tri kompozicije. Katerina planira da za mesec dana snimi svoju prvu long-plcj ploču na kojoj će se nalaziti deset sasvim novih pesama, čiji će isklju čivi autor i interpretator biti Katerina. tJ oktobru izlazi i njena ploča na 45 obrlaja sa popularnim hitom koji su lansirali Roling stounsi a koji nosi naziv „Paint it black”.

27

džuboksl eßeeernagazm |