Džuboks magazin

INTERVJU 7

RITA PIŠE ROMAN

★ Uspeh koji je Džon Lenon postigao svojim knjigama u Velikoj Britaniji, verovatno će ponoviti svojim romanom Rita Pavone u Italiji. Već nekoliko meseci, izmcdu snimanja za film, televiziju i ploče, Rita nalazi vremena za pisanje knjige којн će njen menadžer Tedi Reno staviti na raspolaganje izdavačima širom Evrope. Nepotrebno je podvlačiti interesovanje koje izdavaeki svet već sada pokazuje prema ovom literarnom naporu popularne Rite Pavone. Mnogi od njih gaje nadu da će se iznenada naći pred jednom novom Fransoaz Sagan, ne sumnjajući da će velika popularnost ove pevačice pomoći knjizi da postane bestseler. „ istina |e, alt nemojte da mi se smejefe!"

Ndvinar Alberto. Libonati otišao je da poseti Ritu i uisput je upita nešto vise o njenim literamim planovima. ★ Kako ste došli na ideju da napišete roman? Pa, ne znam ni' sama. Jednoga dana osetila sam žeIju da saopštkrr nekorn neke syoje utiske, da reškn prpbjeme kojih sama nisam mogla da se oslobodim. Pošto nisam mogla da nadem pogodnu lie-

nost, došla sam na ideju da zamenim sebe jednom zaroiSIjenom ličnošću kojoj ću davati psihološke osobine i savete kao da je reč o nekoj dragcxj prijateljici. ★ Kakav je naziv romana? Nazvala saan ga „Ludo srce”, all ne magu da vam objasnim Sta to znači. Ako vam otikrijem кгај neće biti zanimljivo. ★ Da It roman sadrii neke autobiografske elemente?

Nikako. Naravno, ne bih želela da već sada otkrijem radnju, АИ mogu da kažem da se radi o ljubavnoj priči čija je protagonistkinja devojka koja пе može da se odluči između dvojice muškaraca. Nijedan od njih ne predstavlja ideal njenih snova. Možđa bi fizioki kvaliteti jedno-g uz duhovne kvalitete drugog mogli da daju savršen primerak, ali to je nemoguće rešenje. ~Ludo sree” moje protagonistkinje razrešiće situaciju na sasvim nepredviđen način. ★ Sta osećate dok, pišete? Nešto divno, nešto što ne može da se poredi s onim što osećam dok pevam. Pred m-;k,rofonom i prapunim gledalištem osećam neku vrstu groznice, unutrašnjeg. delirijuma. Pred belim listom hartije javIjaju se divna osećanja; ona mi daju mir i vedrinu koju već dugo nisam osetila. ★ Nedavno ste boravili u Velikoj Britaniji. Kakve utiske nosite iz prestonice bit-muzike? Pre svega susret s čuvenim pevačem Tomom Džonsom. Priznajem da me je njegov izgled pomalo razočarao. Mislila sam da je visofe bar kao Son Koneri i iznenadila sam se kada sam videla da je prilično nizak i podebeo. Medutim, kad Tom zapeva sve se to zaboravlja. U Londonu sam imala prilike da se sretnem s grupom Dejva Klarka, Manfreda Mana, kao i s divnom Fransoaz Ardi, autentičnim oličenjem ljupkoati. Ipak, u najlepšem sećanju ostaje mi susret i prijatelj'stvo s Her manom HermJtom. ★ Osim literarnih planova, imate U i drugih? Pianiram veliku turneju po svkn italijanskim gradovima kao i seriju od šest televizijskih šou-emisija. Petnaestog januara održaće se svečana premijera mog filma „La . zanzara”. Ostalo tajna! ★ Koji vas je autor naročito inspirisao za vaš literarnl debi? . Nisu me inspirieali ni literarn: žanrovi ni autori: pišem ono što osećaim i inspiri■ šem samu sebe.