Ekonomist

208

Oblasne samouprave morale bi пазгојан да imaju što manji iznos personalnih a što veći iznos materijalnih izdataka Jer jedino na taj način udovoljiti će očekivanjima koja se u njih postavljaju. Naša država već radi sa preglomaznim činovničkim aparatom pa bi bila neka vrsta rasipnosti ako bi i oblasti udarile istim putem. Ograničivši se na najpotrebniji činovnički materijal oblasti bi morale nastojati da glavni dio izdataka ide na podizanje poljoprivrede, na gradnju cesta, regulaciju rijeka i slićno. Uvjereni smo da rad oko racionalnog podizanja naše poljoprivrede može usljediti jedino preko oblasti a nikako preko države budući da Je ova u svojoj upravi preglomazna da bi o svemu tome vodila dovoljno računa. Isto tako uređenje naših cesta biti će daleko prije. provedeno ako to pada pod kompetenciju oblasti nego ako ostane pod ministarstvo građevina. Mainstarstvo mne može imati tako ispravan pregled o potrebama novih cesta u pojedinim krajevima kao što to može oblast. Naše zadrugarstvo koje spada u kompetenciju ministarskva poljoprivrede nalazi se u teškoj krizi iz koje će najprije izači ako o njemu vodi računa oblasna samouprava.

Prenos izvjesnih agenda ministarstva građevina, ministarstva poljoprivrede te nekih drugih ministarstava, na oblasti značit će, ili bi moralo značiti smanjenje budžeta dotičnih ministarstva. Џ koliko to neće biti slučaj onda zavedenje oblasne samouprave imati će kao glavnu posljedicu veće oporezovanje naše privrede, jer se dosadašnjim državnim izdatcima koji ostaju na istoj Visini imaju pridometnuti i izdatci oblasnih samouprava. A- povećanje poreznih tereta, da se pokriju ti veći izdatci nije sigurno glavna svrha zavedenja oblasnih samouprava.

Budući da jedan dio djelatnosti raznih ministarstva podpada sada pod oblasti bilo bi najopravdanije da se i prihodi koji su služili za pokriće potreba koje sada spadaju pod kompetenciju oblasti prepuste oblastima. Na taj način financiranje oblasti ne bi imalo za posljedicu jače opterećenje naše privrede sa porezima, prirežima i sličnim

Međutim u zakonu o oblasnim samoupravama nema ni gOvora o tome da bi jedan dio dosadašnjih državnih prihoda bio prepušten samoupravama. Dapače kao glavno vrelo prihoda naših samouprava predviđen je prirez do 500/, na svim državnim direktnim porezima.

Po izjavama samog ministra financija porezno opterećenje kod nas je doseglo takovu visinu da se ne može ni zamisliti da bi