Filatelista

4 i поје = ___Страна 206

тивне и негативне стране свога рада. У Шеодружници је на дан одржања скупаштине било зачлањено 189 редовних чланова и 42 омладинца. Затим је друг Шиih прочитао извештај Надзорног одбора, Е После прочитаних извештаца присту__ тило се дискусији о извештајима; третирана су у главном питања о будућем ралу Подружнице, ношто је, по речима Др. Хаџи Косте, управни одбор на редовним састанцима сва важнија питања и проблеме решавао уз претходно саветовање са целокупним чланством, тако да ово није дно извештај само управног п надзор"ног одбора него целокупног чланства ГПодружнице. У току дискусије пао је предлог да се уз чланарину наплаћује и претплата за лист тј. да за свакога члана буде обавезна и претплата на лист.

Одлучено је да се од Савеза затражи да се новосадска Подружница и да„be снабдева са маркама из Кеопра, а не преко. Савеза.

Одлучено је даље да се чланарина за ћодружницу 'снизи на 5— динара месе'чно како за редовне чланове, тако и за омладинце.

Управни одбор предложио је, а скуп"штина мевојила да се награде омладинци за најџољи успех на пољу сабирања марака и као највреднији посетиоци редоваих састанака: Чонкић Жизко, Гаудењи "Теодор, Варга Корнел, Ханак Ладислав, Бушхор Антал и Атанацковић Владимир — класерима, максимум-картама „Кошир“. и каталозима „Југофилателије"'. Награде су одмах п раздате, уз неколико речи похвале од стране председава“ _iyher.

По предлогу кандидационог одбора изабрани су:

У Управни одбор: претседник Милан Бекић, реф. тужијоштва; (потпретседник Стеван Касаш, столарски радник; секре"тар Антон Стари, судија Врх. суда; зам. секретара Иван (Шнајдер, пензионер; благајник Душан Француз, чин.; зам. блатајника Сава Аврамов, контролор; књижничар Јосип Росман, техн. цртач; руковалац омладинске секције Ђорђе Антонић, чин.; руковалац размене инж. Мир“ ко Вернер, чин.; чланови управе: Др. Пе"тар Араницки, судија и Др. Карло Ђеткаји, (пом. јавног тужиоца,

надзорни одбор: Ђорђе Вукичевић, Теодор Мештеровић и Реже Милитар.

У суд части: Др. Здравко Јелесић, Др. Андрија Задор и Милан Виловац.

Са скупштине су (послати поздравни "телеграми: Бироу за филателију, Савезу филателиста Србије и Инопекторату У Копру.

ОСНОВАНА НОВА СФС У ВРБАСУ

ПОДРУЖНИЦА

На дан 15 априла 1950 адржана је оснивачка (скутиштина филателистичке подружнице у Врбасу.

радно претседништво изабрани су као најстарији чланови и филателисти Др. Тешењи Бела и Штур Бела.

Присутни чланови на тој скупштини донели су одлуку да се у Врбасу оснује Подружница Савеза филателиста Србије, штошто за то постоје услови у смислу постојећих прописа.

После краће дебате једногласно је изабрана ова управа;

Управни одбор: Претседник Др. Бела Тешењи, лекар; потпретсел. Бела Штур, служб.; секретар Михаило Милојевић, служб.; благајник Јелисавета: Попшћ ; чланови управе: Бора Јовановић, Жарко Бајац и Марија Коровин.

Надзорни орбор: Станко Попноваков, Александар Андроцки н Коста Гшвент.

САСТАНЦИ ЧЛАНСТВА БЕОГРАДСКИХ ФИЛАТЕЛИСТИЧКИХ ДРУШТАВА

По расформирању београдске подружнице основано је пет нових филателистичких друштава, која су одмах по оснивању почела да дејствују самостално. Сва друштва су успела да нађу и потреоне просторије за састанке својих чланова. Састанци чланова по друштвима имају авај распоред:

1) Филателистичко друштво „Евжен Дероко" одржава састанке сваког петка од 17—20 часова за редовне чланове и омладинце. Састанци се одржавају у Узун-Мирковој улици бр. 4, у локалу Комитета за угоститељство ФНРЈ, зграда Аероклуба.

2) Филателистичко друштво „Авала" одржава „састанке чланова сваког четвр= тка (од 17—20 часова, за редовне чланове и омладинце. Састанци (се одржавају у Дому синдикалног већа на Карабурми.

3) Филателистичко друштво „CaBa” о-

"држава своје друштвене састанке сваке

среде од 17—20 часова за редовне чланове и омладинце. Састанци се одржавају У досадањој просторији бивше београд ске подружнице у улици Маршала Тита бр. 28.

4) Филателистичко друштво „Врачар"' одржава састанке чланства сваке среде од 17—20 часова за редовне чланове н омладинце. Састанци се одржавају у сали библиотеке ТУ реона, у згради Београдског драмског (позоршшта, ПЛ спрат (позориште на „Црвеном Крсту").

5) Филателистичко друштво „Ловренц Кошир' одржава састанке својих члано~