Filatelista

ва сваког петка од и за, ре- |

"довне чланове, а од 17—19 часова за о-

младинце. Састанци се одржавају у друштвеној просторији у Пећској улици Op. 3 (Стари смедеревски ђерам).

Раније основано филателистичко друштво „Топчидер одржава своје друштвене састанке петком од 15—18 часова за редовне чланове и омладинце. Састанци се одржавају у „Топчидерској ресторацији“ у Топчидеру.

из НР БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

ГОДИШЊА СКУПШТИНА САВЕЗА ФИЛАТЕЛИСТА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ Савез филателиста Босне и Херцего-·

вине одржао је своју редовну годишњу скупштину 14 маја 1990 г. у друштвеним просторијама _ „Чехословенске обеци“ у Сарацеву. Скупштина су присуствовали поред изабраних делегата појединих подружница, филателисти из Сарајева и преставници братских савеза филателиста Хрватске, Словеније и Србије. Министарство пошта и Дирекцију пошта у Сарајеву престављао је друг Мван Јуришић,

Скушнтину је отворио друг Милиновић Анте, претседник Савеза и пошто је поздравио присутне преставнике Министарства пошта, Савеза Филателиста Србије, Филателистичког Савеза Хрватске и Филателистичне Звезе Словеније, предложијр је верификациону комисију, кандидепиону комисију, записничаре, овераче записника и дневни ред. Предлог је Уосвојен, па је претселавајући дао реч друговима инж. Алексанлру Петровићу (СФ С), Радослгву Хорвату (ФСХ) и Адолфу Копецком (ФЗС), који су сваки у име свог Савеза поздравили скупштину и пожелели јој успешан и користан рад на даљем продубљавању „доцијалистичке фи лателије.

Извештај Управног одбора прочитао је друг Черкез Исмаил, секретар Савеза; о раду благајне у протеклом времену поднео је извештај друг Крањчевић, благајник Савеза, а извештај надзорног одбора и суда части прочитао је Бехлиловић Фехим.

Дискусија по извештају није била луга; но ипак је у дискусији било истакну= то неколико 'недостатака и пропуста управног одбора у току протекле радне начелник поштанске експлоатације Дирекције пошта у Сарајеву. Преставник лоште Сарајево 1 био је Салим Ретовац, управник поште.

- Савезни састанци чланства свих -бео- | прадскизе филателистичких друштава 'одржавацу се сваке недеље од 9—14 часова

- за редовне чланове и омладинце. Састанци се одржавају у друштвеним простори лама Филателистичког друштва „Сава, У УЛИЦИ Маршала Тита бр. 28.

Чланови појединих друштава могу посећивати састанке свих друштава.

5. M.

године. Поред извесних организаштоних питања, питања помоћи управном одбо– Ру у раду од стране чланства (подела марака и сл. констатовано је да се рад са омладином није баш одвијао онако, Kaко се после прошле годишње скупштине замислило; предложене су нове форме раде са омладином, које су усвојене, Ради помоћи у раду са омладином скупштини је изложио друг Копецки, преставник ФЗС начин рада са омладином на територији НР Словеније. Излагање друга Копецког ће користити у многоме У раду са омладином и преставницима осталих филателистичких савеза не само ради дотеривања рада са омладином, већ и ради усклађивања рада са омладином

у свим савезима и њиховим подружницама. Решено је да се члански улози ло~

вићају од 100 на 300 динара, а омладински од 50 на 150 динара, који се износ мора уплатити у два пута. Усвојен је и предлог да сваки члан мора бити претплаћен на један стручни лист, а 'омладинци по двојица пли тројица на један лист, — „јер без стручне литературе нема ни уздизања у филателији, а норо-

чито сада, док се не успе добити про сторије за одржавање састанака и предавања“, Са скупштине су послати поздрави

брзојавима ПК КПЈ, ЦК КПБиХ и министру пошта ФНРЈ.

По завршеној дискусији решница старој управи и

Управни одбор: претседник Анте Милиновић, (ссинд. функционер; потпретседник Др. Мехмедагић Алиосман, лекар; заменик секретара Марко Кубурић, фри~,

дата је разизабрана нова.

зер; благајник Миладин Пешут, службеник; главар размене Алија Пиркић, обућар; руководилац омладинских (секција Харашлић Ибрахим; одборници: Мехо Мустафић, служб., инж. Радомпр Чокић, Мустафа Штарац, пошт. службеник, Смаio Користовић, кројач, Јосип Милиновић.

столар, — сви из Сарајева и Џемал Бехмен, пошт, службеник из Тузле.