Filatelista

a

aaa EO перје

и =

поп Па ва И и пне и Лила

SSS: SRS" дна

S3a cBaKy ITOpyIIOMHy слати новац унапред на адресу Уредништва (Војводе Драгомира 25) или полагати на тек. рачун Уредништва код Комуналне банке

У Београду 101-704-5-289.

За поруџбине до 150 динара додати и за поштарину 15 динара, а за препоручене пошиљке треба доплатити 60 динара.

ВИСИНА ЧЛАНСКИХ УЛОГА

Извештавају се подружнице и повереништва да је на годишњој скупштини Савеза филателиста Србије донета одлука да се члански улог за редовне чланове повећа за 20 динара, што значи на 80 динара месечно, почев од 1

„ априла 1959 године.

За омладинце остаје и даље чланарина по 5 динара месечно.

СЛАЊЕ БРОЈНОГ СТАЊА ЧЛАНОВА ЗА СЛЕДОВАЊЕ МАРАКА

Подружнице и повереништва треба месец дана пре изласка нових марака да доставе бројна стања својих чланова ради следовања марака.

Касније пријаве не могу се узимати у обзир из разлога што Савез треба да достави Генералној дирекцији ПТТ општи списак, по коме ће примити марке за деобу својим пријављеним члановима.

ВЕСТИ ИЗ КИКИНДЕ

Тодишња скупштина подружнице Кикинда одржана је 15. ПТ. 1959.

Према извештају управног одбора подружница је имала на крају 1958 године 129 чланова, од којих је било 58 омладинаца. У прошлој години подружница је у част прославе 25 годишњице свога постојања приредила од 9 до 16 новембра смотру марака са томболом. При отварању смотре је претседник Др. Мучалов изнео кратак (историјат подружнице кроз протеклих 25 година. Смотра је била приређена у сали НОО и постигла је леп успех.

Према извештају благајника подружница је завршила рад у прошлој години с позитивним салдом.

Према предлогу надзорног одбора и после дискусије о извештајима дата је разрептница досадашњој управи, па је изабрана нова: у управни одбор: претседник Др. С. Мучалов, секретар Др. Славко Јовин, благајник М. Вукадиновић, шеф размене М. Литвинов, чланови: Тот Шандор, Барна Иштван, Глигорињ Владимир; — у надзорни одбор: И. Јовановић, Т. Гедл и Р. Радовић; — у суд части: Др. Семзе Влад. Др. Петровић Р. и Топонарски Тијана.

ВЕСТИ ИЗ ВАЉЕВА

Редовна годишња скупштина одржана Je 8. II. 1959.

После поднетих реферата о раду управе у прошлој години, благајника надзорног одбора и суда части развила се жива дискусија о начину одржања, па и повећања чланства. Било је говора о издавању скупих марака и о повећању цене часопису. У немогућности да приреди једну смотру марака у част 40 годишњице КП, решено је да се У холу поште поставе витрине с маркама — једна мања смотра. Затим је решено да се коверте с маркама, заостале с лутрије, поделе омладинцима бесплатно.

После закључене дискусије дата је разрешница досадашњој управи, па је због показаног успеха у прошлој години понова изабрана: у управни одбор: претседник А. Тараканов, благајник Ј. Боурек, секретар С. Новаковић, чланови yправе: Ж. Игњатовић и 3. Спасојевић — У надзорни одбор: М. Крга, 3. Игњатовић и Р. Николић; — у суд части: Др. М. Костић и Б. Марјановић.

ГОДИШЊА СКУПШТИНА ПОДРУЖНИЦЕ „Л. КОШИР», У БЕОГРАДУ

Редовна тодишња скупштина одржана је 28. 11. 1959. Присутно. је било 25 чланова. Скупштину је водио третседник М. Шафар. По извештајима о раду управног одбора и благајника вођена је дискусија и донесени закључци: да нови управни одбор у наредној години ликвидира спор по случају М. Илића; да се чланарина повећа за рачун подружнице за редовне чланове по 20 динара, а за омладинце да се повећа од 10 на 15 динара: да се образује одбор од три члана, који ће покушати да образује покретну изложбу по школама ради пропаганде филателије: ла се да разрешница досадашњој управи.

Изабрана је нова управа: у управни одбор: претседник М. Шафар, секретар М. Варјачић, благајник Ђ. Панић, сектор марака М. Мрђа, отсек штампе и пропаганде М. Стојићевић; — у надзорни одбор: Б. Радуловић, А. Наумовић и М. Нинковић; — у суд части: А. Милосављевић, М. Алексић и М. Недић.

РЕДОВНА ГОЛИШЊА СКУПШТИНА ПОДРУЖНИТЕ У ЗРЕЊАНИНУ

Скутшштина је одржана 12. ГУ. 1959 у просторијама Градског музеја под руководством изабраног радног претседника инж. Ж. Божјака.

. По прочитаним извештајима о раду подружнице у проштлој години отворена је дискусија, у којој је донесено решење да се оснује одбор од пет чланова за

88