Filatelista

а -

SAVE! FIATEMISTA SRBIJE — BEOBRAD

FILATELISTIČKOM SAVEZU HRVATSKE — ZAGREB FILATELISTIČNOJ ZVEZI SLOVENIJE — LJUBLJANA SOJUZU NA FILATELISTITE NA MAKEDONIJA SKOPJE SAVEZU FILATELISTA BOSNE I HERCEGOVINE SARAJEVO SAVEZU FILATELISTA CRNE GORE — TITOGRAD

GRAGI DRUGOVI,

Na sastanku Upravnog odbora SFS razmotreno je pismo FSH Бгој 262/66 i zajednički predlog predstavnika FSH i FZS o budućoj saradnji republičkih filatelističkih saveza i doneta jednoglasna odluka da se svim republičkim filatelističkim savezima uputi pismo sledeće sadržine:

Savez filatelista Srbije uvek se zalagao | sada se zalaže za što bolju međusobnu ravnopravnu saradnju republičkih filatelističkih saveza. Mi smatramo, da nema potrebe da se sada ponovo osniva neki »Dogovorni forum«, kada već imamo Koordinacioni odbor koji je formiran uz pomoć i na predlog SSRNJ 15. maja 1964. godine u Beogradu, kojeg su prihvatili svi Savezi, a koji ni do sada nikakvim jednoglasnim dogovorom Ili sporazumom republičkih saveza i SSRNJ — nije raspušten.

Predlažemo, da se Koordinacioni odbor ponovo aktivira i pronađe najpogodnija forma buduće saradnje republičkih filatelističkih saveza. Ako bi svi republički savezi prihvatili ovaj predlog SFS je spreman da organizuje sastanak Koordinacionog odbora u Beogradu i da pripremi konkretne predloge saradnje, koji bi u svakom slučaju uzeli u obzir predloge FSH i FZS, kao i predloge ostalih republičkih filatelističkih saveza. Analogno ovom predlogu SFS je spreman da pošalje svog predstavnika na sastanak Koordinacionog odbora ako bi republički savezi predložili neko drugo mesto za njegovo održavanje.

Molimo republičke filatelističke saveze, ako prihvataju naš predlog — da nas o tome obaveste i po mogućstvu pošalju predloge dnevnog reda za sastanak Koordinacionog odbora u Beogradu, kao i predlog o vremenu održavanja sastanka, što bi služilo kao orijentacija našem Upravnom odboru za pripremu i organizaciju sastanka.

Primite naše drugarske pozdrave.

ZA SAVEZ FILATELISTA SRBIJE Brana Barjaktarević, predsednik Miodrag Milenković, član UO Dušan Glavonjić, član UO