Filatelista

RAKETNI POKUS ARAK-BEOGRAD

U okviru V otvorenog prvenstva raketnih modelara Beograd, 29. XI bio je pokušaj prenosa dopisnica raketom na daljinu 2 km. ARAK. Beograd i SFS Beograd za ovu priliku izradili su 204 dopisnice.

ZAINTERESOVANI FILATELISTI MOGU DA NARUČE POMENUTE EDICIJE PREKO SERVISA ZA KOVERTE SAVEZA FILATELISTA SRBIJE.

_L___L______________________________________ —=.

IN MEMORIAM

DĐugogodišnji predsednik filatelističkog društva u Nišu, izlagač i član Upravnog odbora saveza filatelista Srbije Aleksandar Nenadović-čika Aca, direktor Muzeja u Nišu u penziji, preminuo je 13. XI. 1968.

i

Dugogodišnji član Vračara u Beogradu Ing. Viktor

Herc, iz Beograda.

| или -–—––––>ZD > e. ———z—

СВИМ ДРУШТВИМА СФС-а ОДБОРУ СФС-а за АПВ

М току месеца априла 1969. године одржаће се наредна скупштина Савеза филателиста Србије.

Потребно је да Управни одбори друштва упознају са статутом СФС-а који је објављен у листу бр. 118 те да пре "скупштине Савеза, сва друштва одрже своје редовне годишње скупштине.

Пре скупштине одржаће се пленарни састанак крајем јануара 1969. године. Сва друштва треба да упуте на скуп штину своје представнике о свом трошку. Делегати треба да буду снабдевени потребним пуномоћјима и предлозима ради учешћа у избору новог Управног одбора.

Сва друштва до 20. 1. 1969. године треба да доставе извештај о бројном стању чланова како би се могло израдити завршни рачун за 1968. годину и предрачун прихода и расхода за 1969. годину.

Са тим у вези друштва треба да благовремено измире све обавезе према Савезу.

Савез филателиста Србије.

32