Filatelista

Фу нам преко дневне штампе свечано најавили да ћемо поводом Дана републике морати уместо“ Једне да купимо три серије „На родних хероја“. Лепо је то што ћемо слике наших хероја имати и у блоковима марака, али нам никако није јасно коме је то пале на памет и по каквој логици се издају два блока и то на тај начин што се-две исте марке стављају једна поред друге. Ми ово тумачимо тако да су решени да нас присиле да уместо иедне обавезно купимо три серије, јер ће касније иста ова установа издати Каталог по коме ће посебне бројеве добити серије а посебне бројеве блокови.

Морамо на жалост констатовати да нисте У праву када верујете да издавач марака размишља и о младим филателистима. Питамо Вас друже уредниче како ћемо ми основци и средњошколши, од скромног џепарца уштедити 36 динара да купимо ову серију, која је по тематици — Наши хероји — као на пример омиљени и опробани пријатељи омладине друг Моша Пијаде и друни, таква, да сигурно представља бисер наше збирке.

— Млади филателисти из Новог Сада су истина краћи у издатању, али ни мало блажи у изражавању. Они кажу: надамо се друже уредниче да су вам блокови и серије „Народни хероји“ већ једном дали до знања да наши издавачи пригодних марака не воде рачуна о; новчаним могућностима младих филателиста, већ о вама одраслима, којима ове серије кроз неколико година треба да донесу велике зараде. Ви ћете сигурно купити 3 до 4 а можда и више серија, па будите добри и сачекајте док одрастемо, завршимо шкоАу и запослимо се, па ћете нам Ваш вишак продати до десетострукој цени од ове- коју ћете платити. Издавач пригодних марака у овом

2