Filatelista

НОВА УПРАВА СФ СРБИЈЕ

На редовној годишњој скушштини СФС у Београду, пред око 200 делегата и гостију из свих већих места републике, анализирани су задаци који предстоје у развоју филателије. Ово је заиста била радна скупштина, на којој се нико од присутних није устезао да каже оно што је уочио као недостатак до сада и да при томе предложи, како би у будуће требало радити. Посебно је указано на пасивизирање појединих другова, који су примили разна задужења у комисијама Савеза и ништа нису урадили. Исто се доста говорило о пасивизацији и замерци другова, који од администрације Савеза нису добили задовољавајуће одговоре. Управа је наиме очекивала да ће се здравствено стање техничког секретара поправити, па тако није дошло до избора новог лица канцеларија је била затворена и то је без сумње нанело доста штете организацији као целини.

Делетати су у исто време изнели и своје примедбе на часопис Савеза истичући његове мане и недостатке. Интересантно је напоменути да су се питињем критике часописа бавили људи са високим школским образоваињем, који би својим радом итекако могли да помогну у квалитативном напретку часописа. Међутим ми смо чекали 6 месеци да наши критичари учине бар неки мали потез да се побољша квалитет часописа. На наше запрепашћење и њихову срамоту нико од њих није нам за овај број — који на њих чека 6 месеци — послао прилог којим би обогатио часопис. Ако би и даље чекали на наше критичаре, сигурно је да наш часопис не би никада више изашао, а њега велика већина наших чланова тражи оваквог какав је јер сматра да им је користан и да их међусобно повезује.

Скупштина је изабрала нове органе, односно Управу при чему се тежило да буду заступљена сва друштва и да се изаберу нови људи, млађи и активнији. За председника Савеза филателиста Србије изабран је професор Давор Соколић, председник филателистичког друштва Земун једног од најактивнијих друштава у земљи. Соколић је познат међу филателистичким круговима као добар организатор филателистичке активности, а нарочито у развоју филателије међу средњошколском и другом омладином. Чињеница је, да је друг Соколић дуго година члан управе СФС, подпредседник Савеза и члан разних комисија Савеза, искусан