Filatelista

филателистички руководилац, добар организатор али је исто тако чињеница да ни он сам неће моћи много да учини за овај Савез ако га свестраније не помогнемо и једном за увек прекинемо са навиком да се одговорним за рад чини само председник Савеза, а не комплетна Управа и други органи Савеза.

VESTI IZ SAVEZA

Preuređene su prostorije Saveza u Sremskoj ulici broj 6/IV, uveden telefon (628-431). Kao što je poznato kancelarija je privremeno bila zatvorena zbog bolesti tehničkog sekretara druga Dimitrija Janićijevića.

Pošto drug Janićijević zdravstveno neće biti sposoban da se vrati na posao, Upravni odbor ie odlučio da se dužnost tehničkog sekretara poveri drugu Nikoli Maćešiću, tako da će kancelarija Saveza biti otvorena od 1 septembra svakog radnog dana od 10—14 časova.

SASTANCI FILATELISTA U BEOGRADU

Sastanci filatelista u Beogradu održavaju se u prostorijama SSRN Beograda na uglu ulice Pop Lukine i Maršala Birjuzova — kod hotela Palas, i to: četvrtkom od 16 i nedeljom od 9 časova. Na ovim sastancima pored mogućnosti kupovine i prodaje maraka, možete se učlaniti u neko od beogradskih filatelističkih društava, uplatiti članarinu, naručiti marke koje uskoro izlaze i obaviti niz drugih poslova koji su u vezi sa filatelijom. SASTANCI DRUŠTVA:

Sastanci filatelističkog društva »Beograd«, Sremska 6/IV tel, 628-431 –- održavaju se svakog utorka i petka od 17,30 do 19,30 časova. Kod ovog društva se možete učlaniti i obezbediti marke koje izdaje ZJPTT a u isto vreme organizovati razmenu odnosno prodaju i kupovinu filatelističkog materijala. Društvo »Beograd« će ujedno primati materijale za aukcije. Za sva obaveštenja obratite se na gornju adresu.

35