Filatelista

СВИМ ФИЛАТЕЛИСТИЧКИМ ДРУШТВИМА

На седници Управног одбора СФС одржаног 12. маја 1969. год., донета је одлука да се у циљу успешније сарадње између друштава и СФС, као и сређивања администрације СФС, умољавају се друштва филателиста да Савезу филателиста Србије доставе ошпирнији извештај о раду друштва у протеклом периоду са следећим информацијама: 1. — У извештају о досадашњем раду друштва потребно је из нети досадашњи рад, услове рада, место и време одржавања састанака, бројност посете састанака, коришћење каталога домаћих и страних и утрошена средства за каталоге, материјална средства друштва, сарадња са ПТТ предузећем или поштом, начин снабдевања са емисијама марака сарадња са СФС (предлози и примедбе),

рад са омладином, као и остале информације корисне за друштва и за СФС.

Потребно је такође да се доставе имена и презимена представника, секретара и благајника друштва, као и адресу на коју се могу слати пошта и добити информације.

2. — Ради праћења бројног стања друштава и ажурирање евиденције код СФС, потребно је да друштва доставе списак (од. 1) попуњен према датим колонама најкасније до 15. 1Х 1969. године, са стањем на дан ! јула 1969. године.

3. — Ради планирања прихода и расхода СФС и евиденције која се води у СФС потребно је да доставите попуњен образац (06. 2) за свако тромесечје тј. за 1 тром. до 10. априла, за П тром. до 10 јула, за Ш тром. до 10 септембра и за ТУ тром. до 10 јануара текуће године. Истовремено обавештавамо друштва да је СФС предузео потребне мере за редовније снабдевање друштва са новим издањима марака уз одобравање провизије од 2% друштвима. СФС омогућиће друштвима набавку страних каталога за 1970. годину, по повољним ценама, те је потребно благовремено обавестити СФС о потребним страним каталозима, а најкасније до 1. септембра о.т.

По пријему извештаја од друштава, објавићемо све информације у једном од наших бројева часописа „Филателиста", а настојаћемо да објављујемо и остале информације из других друштава на територији СФРЈ, као и из иностранства. За ово је потребна саралња друштава са Савезом и са часописом, а нарочито је потребно да се што више пише за часопис, а по могућности и прикупљање огласа од привредних организација који би излазили у нашем часопису.

На седници од 12. маја 1969. године размотрена је висина плаћања чланарине за омладинце и донета је одлука, да се омладинцем

сматрају лица до навршених 25. година живота, која су на редовном школовању, док остала лица која су у радном односу и старија од 18. година плаћају чланарину као редовни чланови.

Другарски поздрав САВЕЗ ФИЛАТЕЛИСТА СРБИЈЕ

Председник Давор Соколић, с. р.