Filatelista

lističkih zemalja, a drugi deo činiće tematske i motivske zbirke vezane za lik Lenjina, odnosno za revolucionarnu tematiku i antikolonijalnu tematiku. Izložba će biti podeljena na Službenu grupu, Počasnu grupu, Vankonkursnu grupu (za izloške članova žirija) i Konkursnu grupu, koja se deli na dva dela: odrasli i omladina. Posebni deo činiće literatura i izlagači nalepnica od šibica.

ВЕСТИ ЗАНИМЉИВОСТИ Аца М. Александрић секретар СФС-а

e Савез филателиста Србије добио је отказ за своје канцеларијске просторије у Сремској ул. 6ЛУ пошто се ова зграда руши већ 1 Октобра 1970. године. Предузети су кораци код надлежних а најпоузданије обећање за додељивање нових просторија Савез је добио од претседника Скупштине Београда друга Бранка Пешића и секретара друга Јосипа Папића.

Овим захваљујемо претседнику и секретару Скупштине нашег града на заузимању да се повољно реши овај тако рећи животни проблем наше организације.

о: Друштво филателиста у Сенти од 27. 9 до 11. 10 1970. године одржава своју ХП-ту Филателистичку изложбу.

На дан 27. 9. 1970. године одржан је у Сенти велики Сајам поштанских марака.

Ф На дан ослобођења нашег града 20. 10. 1970. године Савез филателиста Србије отвориће филателистичку изложбу »БЕОГРАД 1970« Надамо се већем одааву наших чланова како би ово била заиста велика манифестација филателистичког живота у Београду. Пожељни су експонати марака и материјала из ратова за ослобоБење, а примаће се и експонати који садрже тематске збирке. Пријаве се примају до 5. 10. 1970. год. Савез ће додемлти неколико награда излагачима чије експонате комисија буде оценила за ове награде.

0 Са месецом Септембром и ове тодине почиње филателистички живот у свету па и код нас. Управни одбори друштава у Србији а САП Војводином и САП Косовом треба већ да поставе своје планове за повећану активност у пропагирању филателије и решавању проблема снабдевања чланова са маркам. Потребно је да од мах ступе у контакт са локалним поштама. Досад је Савез снабдевао друштва у унутрашњости из контигената марака који је додељиван Београду. 6

Мебутим сада СФС прима знатно мање количине и није у стању даље да снабдева ова своја друштва, Целокупно питање снабдевања маркама још увек се налази на решавању код ЗЈПТТ. Потсећамо Вас да прочитате чланак у Филателији бр. 131. »Извод из записника са ХХТУ седнице Координационог одбора предузећа птт саобраћаја са подручја Србије од 30. Марта 1970. год. одржане у Светозареву.

7