Filatelista

što je naišlo na dobar prijem kod prisutnih te je predsednik SFS pozdravljen kao prvi predsednik koji je prisustvovao Jednoj filatelističkoj priredbi u ovom mestu.

Izlagači su bili u glavnom članovi ovog društva pred koji se pojavilo i nekoliko filatelista iz Novog Sada. Pretežno je izlagan jugoslovenski materijal, a bili su takođe interesantni tematski izlošci nekih omladinaca toga društva.

Može se konstatovati, da je ijložba imala vidnog interesovanja i uspeha, a da je u isto vreme pokazala primernu aktivnost starijeg članstva i omladine društvo u Sremskoj Mitrovici.

Ap. TEOAOP KPAJTHEP Јов. Поповића ул. 7 22ОБЕЧЕЈ

САВЕЗ ФИЛАТЕЛИСТА СРБИЈЕ

ЊЕ | 11000 БЕОГРАД аги другови!

Најлепше Вам се захваљујем на великом признању које сте ми одали тиме, што је Скупштина Савеза као највиши орган истог на седници одржаној 30. маја 1971. године доделила својом одлуком златни знак СФС са дипломом, што сам дознао из Вашег часописа „Филателиста". Будите уверени, да ово велико признање и одликовање много ценим и да ћу и у будуће настојати, да и даље негујем филателију као и до сада, и да и код других према истој развијам љубав, онакву, коју заслужује поштанска марка.

Поштанска марка у мојим очима није вредност, јер их нисам никада ценио новчаним мерелима, уошште немам дупликата за размену, јер све што долази, поклањам, сем униката у мојој збирци, али је ценим као најбољег пријатеља поред чланова породице, којем када долазим кући са канцеларијским бригама, могу све поверити и који ми даје потребну разоноду, помоћу које потом улазим у други свет, где нема брига.

Збиркама својим обраћам се и у случају, да сам јако уморан, јер оне и у том правцу врло добро дејствују, стварају разоноду, и тако освежавају. |

Ја сам филателиста још од 1918. године, када сам био Бак другог разреда гимназије. Од тада непрекидно скупљам у правом смислу речи, поштнске марке, метални и папирнати новац. Од поштанских марака скупљам целу Европу, онако како долазим до марака, без посебних већих улагања. Имам много пријатеља и у иностранству, али стварну замену вршим само са једним, са којим ме повезује већ 15 година искреног пријатељства. И та размена не врши се обрачунима, већ често пријатељски, слично и са Енглеском.

Као секретар нашег Друштва у Бечеју, ја се старам о њиховом уредном снабдевању, те се чланство нашег друштва никада не смањује што је за мене велико признање.

Ја Вам се још једном најлепше захваљујем и уједно молим за моје обавештење о томе, када ћу моћи по потреби и лично да код Вас приступим ради пријема дипломе и знака признавања, који ће као посебан прилог моје збирке служити као вечна успомена не само мојој кћерци, која ту збирку наслеђује, већ и моме унуку, који као ђак

23