Filatelista

а Walter T. Stephens, 87—Valley Crest Road, Rochester, N. York 14616

Zapadna Nemačka Arno Bederke, 2 Hamburg 61, Braunlager weg 31 Švedsku Hans Friksson, Гапеуте удреп 141,

163 60 Зрапса

e еннеивлннииниивиииииии ниглиеинвивитин ране вел нити етен аи ee IN MEMORIAM

Umro je član filatelističkog društva »Vračar« KOLARIK JOZEF u 75 godini života. Još pre balkanskog rata došao je sa roditeljima iz Čehoslovačke u Jugoslaviju, gde je ostao do smrti. Filatelijom se bavi od završetka Prvog svetskog rata. Za vreme prošlog rata bombardovana je kuća u kojoj je stanovao pa su mu sve stare zalihe maraka uništene. Međutim uporno je nastavio sa sakupljanjem maraka i ponovo došao do lepih zbirki. Spadao je u red najaktivnijih filatelista u svome društvu i Savezu Srbije.

Slava drugu Jozefu.

VELIKI I SVETLI LIKOVI FILATELIJE,

U 69 godina života umro Je ERNEST TODOROVIĆ KRENKEL, istraživač, naučnik, heroj, predsednik Saveza filatelista SSSR i član Uprave međunarodne filatelističke organizacije. U saopštenju, objavljuJem u Filateliji od januara ove godine, koje su dali najviši filatelistički forumi SSŠR i Moskve izneta je biografija naučnika filateliste, dugogodišnjeg polarnog istraživača i načelnika uprave Polarnih stanica, kome. pripada posebna zalsuga što je filatelija u SSSR-u i zvanično sa-

nizaciju sa čime je stekao poštovanje i priznanje filatelista celog sveta. Upravni odbor Saveza filatelista Srbije i filatelisti koji su poznavali Om Krenkela na ovaj način izražavaju svoje saučešće filatelistima SSSR-a i njihovim organizacijama. Slava drugu Krenkelu!

Па.

32