Filatelista

Приручник садржи следеће податке: назив југословенских марака; каталошки број марака по каталогу Југомарка; цене марака по каталогу Југомарка (чистих и жигосаних); цене чистих и жигосаних марака по каталогу Улатзфејп; цене чистих и жигосаних марака по каталогу Ууегф цене чистих и жигосаних марака по каталогу Масћеј.

За 1981. годину овај Упоредни преглед је израђен у посебној књижици те ће као такав бити практичнији и лакше употребљив.

Овај приручник може набавити сваки филателиста и филатилистичко друштво — клуб — удружење, ако уплати на жиро рачун Савеза филателиста Војводине број: 65700-678-1349 (код СДК Нови Сад) износ од 10 динара за један примерак, с тим да назначи да уплату врши за... комада Упоредног прегледа цена југословенских марака за 1981. годину, као и да назначи своју тачну адресу на коју ће му Приручник бити достављен.

За наручених 10 и више примерака наручиоцу припада провизија од 10%, Tako да ће за друштва или појединце који наруче 10 или више примерака, Приручник коштати само 9 динара.

дреса је: Савез филателиста Војводине, 21000 Нови Сад, Пошт. преградак 43.

Поводом Дана ЈНА 22. децембра филателистичко друштво „Космос“ из Земуна одржало је изложбу марака а одржана је у време од 9—12 ХП. 1980. г. у просторијама друштва у Дому ратног ваздухопловства.

Покровитељ изложбе је био командант ваздухопловства и ПВО генерал пуковник Стеван Роглић.

_ Ова изложба, четврта по реду, није имала такмичарски карактер а на њој су били изложени експонати само чланова друштва „Космос“. Биле су запажене теме „Бродови на маркама" Динић Петра, затим „Ваздухопловство" Бранка Бранковића и пар експоната Душана Бабића који је са пуно труда преко филателије приказао нашу народно-ослободитачку борбу, развој СКЈ и посебно лик друга Тита. Радује што су на изложби узели учешће и омладинци и пионири, такође чланови друштва.

За успехе постигнуте од оснивања до данас и примерну сарадњу са командом ваздухопловства на разним манифестацијама као у Дубровнику

731