Filatelista

Закључено је: СФС ће информацију о организацији, раду и проблемима доставити СОУР ПТТ Србије, те ће се на основу тога разрадити предлог сарадње, а на основу одлуке Радничког савета СОУР ПТТ Србије приступиће се конкретизацији.

Као прва мера сарадње, службеници ПТТ на филателистичким шалтерима скретаће пажњу претплатницима на потребу да се учлане у неко филателистичко друштво. „ПРЕДЕЛИ СА КОСОВА" НА МАРКАМА АЛБАНИЈЕ !2

Априла ове године, поштанска управа НР Албанија издала је серију марака „Предели са Косова“, са следећим приказима:

25 а. Тврђава у Призрену /то је у ствари позната тврђава цара Душана!/

80 а. Кућа шиптарске лиге у Призрену 1,20 Лек, Мост у Руговској клисури 1,55 Лек, сеоски пут у Зеке /тде је тог како се зове српскиг/

Ово издање већ је коментарисано у једном словеначком листу и у „Политици". Са своје стране филателисти Србије су на својој скупштини 6. новембра 1982. године, изразили своје негодовање и огорчење поводом ове серије, која приказује пределе из Југославије — без назнаке да су у Југославији!

Паја пина еве винове

пРЗЕ ЗНОРЕРИВЕ

ИЗБОРНА КОНФЕРЕНЦИЈА ДЕЛЕГАТА ОРГАНИЗАЦИЈА ИЗ ОБЛАСТИ КУЛТУРЕ И УМЕТНОСТИ СР СРБИЈЕ

У Београду је, у просторијама Културно-просветне заједнице Србије, 24. новембра 1982. године оджана Конститутивна седница Конференције делегата организација из области културе и уметности СР Србије којој су присуствовали делегати друштвених организација и удружења грађана у области културе и уметности. Поднет је извештај о четворогодишњем раду Конференције, извршена верификација мандата новоизабраних делегата и избор 11 чланова Председништва Конференције за следеће четири године, као и избор 6 делегата за Републичку конференцију ССРН Србије.

У Председништво Конференције изабран је друг Јордан Пешевски као депегат Савеза филателиста Србије.

8