Filatelista

4

Друштвено предузеће за прозиводњу и промет поштанским маркама

«ЈУГОМАРКА"

ПРЕДМЕТ: Програм издавања пригодних поштанских марака у 1998. години АНКЕТА

Програмом издавања пригодних поштанских марака за 1998. годину, биће, као и ранијих година. обухваћено обележавање значајнијих догађаја, јубилеја, прослава, друштвено-политичког, историјског, културног, хуманитарног и спортског карактера, а које имају светски, европски или југословенски значај. Јубиларни датуми везани су за обележавање следећих годишњица и то: 50, 75, 100, 125, 150-те годишњице и сваке наредне 25-те годишњице.

Поред тога, предлози за издавање марака могу се односити на историјско и културно наслеђе наше земље, природне лепоте, фолклор, уметност, флору, фауну, заштиту природе и друго, што све има за циљ одређени пропагандни карактер, а истовремено представља интерес широког круга љубитеља поштанских марака и у земљи и у свету.

Имајући у виду напред тражено, молимо да Ваше предлоге за издавање пригодних поштанских марака за 1998. годину, доставите најкасније до 1. јуна 1997. године, како би поступак и рок за доношење Програма, могли бити благовремено реализовани. Биће нам драго да и Ви са ваше стране својим предлозима, допринесете изради садржајнијег и свеобухватнијег Програма издавања пригодних поштанских марака за 1998. годину, у организацији Друштвеног предузећа "Југомарка".

Ваше предлоге изволите доставити на адресу: Друштвено предузеће "Југомарка" Београд,

Палмотићева број 2/8.

С поштовањем

Директор Ненад Килибарда