Filatelista

27

године су приказана, а у неким случајевима дати су јединствени примери целина са маркама са високом номиналом.

Прво издање је пуштено у оптицај 1. јануара 1866. године. Позната су само два коверта са маркама од 10 пара, који су коришћени првог дана издања. Оба коверта представљају честитање Нове године. Једина половњена марка, чија је употреба била призната, је она од 2 пиастре. Користила се да се добију две марке од по 1 пиастре. Како египатске марке нису могле да се користе да се плати поштарина за пошиљке ван земље, склапани су уговори са страним поштанским службама да оне додају поштарину за писма упућена преко мора. Једини разлог за коришћење марака са високим вредностима било је осигурање и прекорачена тежина писма. Овакви примери су пажљиво објашњени.

Тарифе за друго издање из 1867. године нису се мењале, али за време коришћења ових марака потписан је уговор на основу којег се поштарина за иностранство могла плаћати овим маркама. Половљене марке од 10 пара, да би се платила поштарина за новине од 5 пара, су такође познате.

Поштански жигови Египта од 1866. до 1872. године Поштански жигови на последње четири странице су примерци који би могли да се изложе у већем излошку маркофилије Египта. Жигови Суецког канала Серапеум коришћену су у почетку и важили су краће

време. На задње две странице дати су жигови Египта који су се користили у иностранству, прво у Европи а потом и у Азији.

У излошку су дати датуми ових жигова као и објашњења под којим условима су коришћени.

Објашњење

Насловна страна је подељена у три сегмента: објашњење тарифа, објашњење како су дати описи експоната и како су организовани, укључујући и спомињање неких најважнијих карактеристика и завршни део из маркофилије који чини задње четири странице излошка.

Текст је написан на рачунару уз коришћење болд штампе и италика, да назначи најважније податке. На пример, у описима је дата прво информација о поштарини и она је написана у италику. Ово је један од начина како могу да се дају описи експоната. Наравно, могу се користити и други начини описивања, који могу бити погоднији од овога поготову ако се ради о другој врсти излошка. Комисија за Поштанску историју при ФИП-и повремено издаје публикације у којима се могу наћи

сугестије о техничком карактеру описивања експоната.