Filatelista

Објашњење

Овај уводни лист приказује историју Египта и нема додирних тачака са материјалом који се излаже. Једино се у последњој реченици говори о теми излошка.

Марке“ стављене на врх листа нису погодне. На левој страни је марка првог издања са стрелицом, чија је употреба дискутабилна, јер неуспева да пружи информацију на шта се односи. Мада блок може да се сматра оправданим као "уводни" комад, он је жигосан ретким жигом, који би требао да буде описан. Марка десно је потпуно неприкладна јер приказује треће издање, које није предмет излошка. Жиг Суецког канала на марки није споменут.

Овакав уводни лист, очигледно, представља траћење времена. # нисмо били у могућности да прикажемо марке које су коришћене (прим. уред.)

Пример доброг уводног листа у Поштанској историји

ЕГИПАТ - ПРВА ИЗДАЊА, 1866-1872

Поштанске тарифе у Египту нису се мењале за време прва два издања, од 1866. до 1872. године. Основне тарифе које су коришћене су у даљем тексту приказане.

Унутрашњи саобраћај и транстопт "од луке до луке"

За унутрашњи саобраћај тарифа је била 1 пиастра за 10 грама и све до Аустријско-Египатског уговора од 23. јула 1868. године није било могуће да се плати поштарина за прекоморску пошту. Због тога је поштарина плаћана у луци, обично у Александрији, где је инострани поштански службеник додавао одговарајућу поштарину за преостали пут. Пошта која је ишла од луке до луке, као на пример од Александрије до Константинопоља, или назад, сматрала се под унутрашњим саобраћајем и коштала је 1 пиастру.

Препоручене пошиљке и наплаћивање осигурања

Сва препоручена писма коштала су 2 пиастре. Осигурање је искључиво наплаћивано по вредности писма. Тежина писма је писана испод контролног броја, што може да се види на приказаним целинама, при чему може да се израчуна тарифа за прекоморска писма.

Штампане ствари и новине

Поштарина за штампане ствари била је 10 пара за коверте, док је поштарина за новине износила 5 пара.

Целине у излошку приказују све наведене тарифе. Остале информације о тарифама дате су у италику, пратећи специјалне карактеристике коверта, и завршавајући опис са врстом жига. Имена градова на жигу, као и сав остали текст, дати су ВЕЛИКИМ СЛОВИМА. Свако- од ова два издања из 1866. и 1867.