Filatelista

YU ISSN 0430-4063

ФИЛАТЕЛИСТА FILATELISTA

ЧАСОПИС САВЕЗА OMJIATEJNMCTA СРБИЈЕ

МАЈ 1998. 236/237

ГОДИНА

РЕЧ УРЕДНИКА

Ушли смо у годину у којој се обележава јубилеј 50 година постојања и рада Савеза филателиста Србије. Са Уметничким павиљоном "Цвијета Зузорић" склопљен је уговор да се крајем септембра, на радост свих филателиста, у просторијама павиљона одржи изложба поводом овог јубилеја. Ово је само једна од активности која стоји пред Организационим одбором за прославу ове свечаности. Увелико се ради на припреми монографије Савеза филателиста Србије, изради златMIX значака као и припреми свечане седнице поводом 50-годишњице Савеза, Заштитни знак ове прославе приказан је у горњем десном углу, док су пригодни Коверти као и меморандум са овим знаком већ урађени. Пријатна вест је стигла из ДП "Југомарке" да Be пригодно издање "Дан марке" бити посвећено јубилеју Савеза филателиста Србије.

У току припрема за обележавање јубилеја одржане су и две седнице Председништва СФС. На њима је потврђено да су чланови Председништва задовољни радом који обавља Организациони одбор за прославу јубилеја на чијем челу се налази г. Слободан Кнежић. На седницама је закључено да је пословање Савеза у минулом периоду успешно и да су, што је најважније, већ обезбеђена одговарајућа новчана средства за ову прославу. У вези тога гласањем је одлучено да се продужи мандат садашњем Председништву док траје прослава, након чега ће доћи до заказивања изборне Скупштине Савеза.

Филателистичка година је почела са изложбом у Подгорици, а очекују нас још изложбе у Сенти (Филателистичка изложба пет градова), Ваљеву (поводом 60 година ФД "Александар Тараканов"), Бешки и у Београду.

Посебно треба напоменути (већ!) Пету филателистичку аукцију коју организује "Студио филателије" из Београда. Поред тога Кућа Бошковић је одржала Прву новогодишњу аукцију, а изашао је и пети овогодишњи број часописа "Филаберза"

Да ли се то буди филателистички живот код наст