Filatelista

ПИСМА ЧИТАЛАЦА __ Неколико читалаца пита:

- Зашто часопис не објави годишње регистре чланака по темама које се излажу по правилима ЕТР-е7 Тематичарима би груписање информација на једном месту веома користило, а издавач би због тога могао продаватин старије - непродате бројеве. .

- Из регистра би се видело да ли се неке теме форсирају, док су неке запостављене па би то, опет, помогле редакцији у балансирању садржаја појединих бројева. - Ако неких тема нема у регистру - то ће подстаћи одговарајуће зналце да се са таквим чланцима појаве.

У свим областима културе постоји критика која ствараоце подстиче на бољи рад. Сетимо се овде да су то књижевна, ликовна, музичка, позоришна, филмска...

Међутим, филателистичка критика у нашој стручној литератури није установљена. Можда би се избор “најлепше марке“ могао уврстити у похвалну критику, док нам недостаје оцена неуспелих остварења.

М. Живановић, Београд

У последње време на киосцима можемо да кулимо пиће, козметику, кућну хемију, илустрације, слаткише, све “од игле до локомотиве“. али ни на једном киоску не можемо купити писма, поштанске марке, разгледнице. Одговор је: “Мала је зарада, наћи ћете у пошти!"

Власници киоска, нађите заједнички језик са поштом, јер некада није важна зарада.

Слободан Т. Петровић, Кладово

НАГРАДНИ ФИЛАТЕЛИСТИЧКИ ТЕСТ

Међу писмима и дописницама, која су стигла у нашу редакцију поводом наградног филателистичког теста из прошлог броја, извучена су четири.

Највише срећу су имали:

Борис Влајнић, Милана Радмана 48, 78000 Бања Лука, добио је сребрњак.

Марко Карановић, Јурија Гагарина 43, 25250 Оџаци, добио је комплет марака.

Годишњу претплату на часопис “Филателиста" добили су Милан Павловић, Чингријна 9, Београд и Мирко Павић из Младеновца, Ј. Веселиновића |.

Честитамо срећним добитницима,