Filatelista

38 ZORAN R. BOŠKOVIĆ

normalno ali GUŠTERICA radi s žigpom KOSOVO POLJE a LAPLJE SELO sa žigom GRAČANICA. Odeljenje u GUŠTERICI radi od avgusta 1999.g, a odeljenje pošte u LAPLJEM SELU od marta ove godine. Nažalost da li se žig bar po radnom mestu razlikuje nije mi poznato.

Na samom jugu Kosova radi pošta 38236 ŠTRPCE sa isturenim odeljenjima u 38267 RANILUG ı 38239 DRAJKOVCE. Pošta Drajkovce Je bila privremeno zatvorena od 24.3.1999.g. do 1.6.2000.g. kada Je ponovo počela da radi. Selo Drajkovce je na putu Uroševac - Prizren pre mesta Štrpce. U ovoj pošti danas se vrše sve poštanske usluge zahvaljujući prvenstveno preostalim radnicima ali ı direktorima RJ PTT saobraćaja Priština sa kojima su u kontaktu telefonom. Iz ovih pošta pisma se šalju svake druge srede a razlog tome Je što vojnici KFOR-a neće da prate poštansko vozilo prema Kosovom Polju. Pošta se može slati samo u pošte koje rade u sastavu JP PTT Srbija. Protok ljudi za ova mesta Je relativno bezbedan u pratnji vojnika KFOR-a (Ukrajinaca) ı to konvoji idu utorkom i petkom.

Sve pošte se poštanskim markama, pismima, dopisnicama ı ostalim obrascima redovno snabdevaju ız depoa poštanskih vrednosti Poštanskog centra 36200 Kraljevo.

Žigovi su dvojezični, s nazivom mesta na srpskom ı albanskom jeziku i uobičajenim poštanskim brojem.