Filatelista

42 ZORAN R. BOŠKOVIĆ

kamionima prevezli u severni srpski deo Kosovske Mitrovice. Od tog dana pa sve do ] Januara 2000.g. radnici ız PTT Kosovska Mitrovica 1 preselili su se i radili u pošti 38227 ZVEČAN. Poštonoše su svakog jutra dolazile iz Kosovske Mitrovice u Zvečan preuzimali pošiljke ı odlazile na dostavu u severni deo grada. Početkom Januara 2000.g. sami su adaptirali Jednu prodavnicu za tri dana ı tako je ponovo, zahvaljujući prostoru počela s radom pošta Kosovska Mitrovica 1. Bilo je naravno pretnji ı rokova od strane UNMIK-a da se pošta zatvori ali ona ı dalje radi jer je svoj na svome.

Perspektive

Teško je reći da pored postojeće situacije postoji perspektiva za srpske pošte alı treba istaći da se ı u ovim nemogućim uslovima vrše pregovori oko otvaranja odeljenja pošte u UGLJARU, PREOCU, BABINOM MOSTU, MILOŠEVU i PLEMETINI. To su sve srpska mesta koja gravitiraju PRIŠTINI. Kada će se ovo ostvariti zavisi od UMNIK -a, vremena ı uslova rada?

Zahvaljujući ljubaznosti ı trudu upravnika pošta sa Kosova, nadam se da sam uspeo da vam predstavim stvarnost na ovom okupiranom delu Srbije na kraju drugog milenijuma.