Filatelista

78 će biti podnesen Izveštaj o radu Saveza između dve sednice Skupštine (podneće ga predsednik Saveza) i Izveštaj predsednika Nadzornog odbora. Ovi izveštaji naći će se pred članovima Predsedništva najmanje sedam dana pre održavanja Skupštine.

Dogovorene su i druge aktivnosti u vezi sa predstojećom sednicom Skupštine.

Savez filatelista Crne Gore obavestio je Savez filatelista Srbije da u maju ove godine organizuje (u Podgorici) Republičku izložbu sa međunarodnim učešćem. U pozivu za učešće navodi se, da je za izloške iz Srbije rezervisano 50 vitrina (što predstavlja ubedljivo najveći obim dat jednom od pozvanih saveza). Pozivi za učestvovanje takođe su upućeni savezima susednih zemalja pa se i pored revijalnog karktera manifestacije očekuje kvalitetnaizanimljiva izložba. Za komesara Saveza filatelista Srbije na ovoj izložbi Predsedništvo je odredilo Jovana Ristića.

Predsedništvo je upoznato sa zahtevom Društva kolekcionara iz Zaječara za prijem ovog društva u Savez filatelista Srbije. Uvidom u akt o registraciji, utvrđeno je da Društvo postoji od 1995. godine i da trenutno broji 30 članova.

Predsedništvo je donelo odluku da se Društvo kolekcionara iz Zaječara primi u članstvo Saveza filatelista Srbije.

Član Predsedništva SFS iz Vojvodine, Husein Čamdžić (predsednik Saveza filatelista Vojvodine) informisao je Predsedništvo da će se Skupština Saveza filatelista Vojvodine od:žati u prvoj polovini februara ove godine.

S obzirom na veliki propagandni značaj koji je imalo prošlogodišnje učešće filatelista na Novosadskom sajmu, SFV planira da ponovo učestvuje na kulturnoj

sajamskoj manifestaciji Art-Expo (sredinom aprila). Tim povodom, predsednik vojvođanskih filatelista zatražio je organizacionu i materijalnu pomoć Saveza filatelista Srbije.

Zaključeno je, da je potrebno, da Predsedništvo SFV dostavi u pisnoj formi - koji konkretni vid i obim pomoći je potreban. Takođe je dogovoreno, da će čim primi poziv Savez filatelista Srbije odrediti delegate za Skupštinu SFV.

Na kraju, Predsedništvo je informisao, da je potvrđen termin koji je Asocijacija filatelista Jugoslavije tražila od Galerije »Progres« za organizaciju Jufiza XI. Precizan termin odrediće Organizacioni odbor, ali se već sada zna da je u pitanju poslednja nedelja septembra. Ovom izložbom biće obeležen značajan izlagački jubilej jugoslovenskih filatelista, 50ogodišnjica održavanja Prve jugoslovenske filatelističke izložbe. Galerija Progres ostaje sa svojim izvanrednim prostorom i uslovima za izlaganje domaćin, a organizator najavljuje nacionalnu izložbu visokog kvaliteta i nove, zanimljive sadržaje. Predsednik organizacionog odbora Jufiza XI je prof. dr Milan Radovanović, a komesar inž. Miodrag Mrđa.

„> РАИ » па

~

5