Glas naroda

(Г = ВРОЈ 44.

„Г .1 А С Н А Р 0 Д А."

ГОДИНА IV.

Гдину Фрањи Виљему апотекару у Најжирхну. Холлеиштајн 31. марта 1873. Примите моју најдубљу и нвјсрдатаију благодарност што ми тако брзо носласте ваш Виљомов антиартитичан и антирематичан теј за чишћење Ерви. Ја сам тај теј веКим делом сам потрошио а нешго сам својим пријатељима и познаницима дао. Од свију тих, који су ваш Виљемов антиартритнчан и антнревматачан теј за чишИење крвн упетребљавали, умољен сам и наложено ми је, да вам јавим како им је боље и како вам за то својски благодаре. Особито је тај тејкодмеме од врло радосна успеха био, моју костобољу за 28 година не могаше нико излечити, али ношто сам потрошио осам Флаша вашега теја антиартритична и антрирематича моје боље несгаде. Пошто пак налазим за добро и лековито. да и даље ваш антиартритичан и антиревматичан теј пијем, то вас молим учтиво, да ми поново 12 пакета антиартритична и антиреуматична теја за чишКење крви пошљете за које прилажем новце. Са сваким поштовањем ваш благодарпи Јох- Унтерлајхтнер, поседник.

Г. Фрањи Виљему апотекару у Најнкирхну М. Шенберг 5. маја 1873. Молим Вас, да будете вољни поново ми два туцета вашег одличнот Виљемовог антиартритичног теја за чишЕење крви унаточ послати. С особитим високоноштовањем вашем Блатородију оданп Ј. пл. Фрелих, обрштар у миру.

Опомена за случај злоупотребе и преваре. Прави Виљемов антиартритичан н антирематичан теј за чишКење крви може се само добнти у нрвој меЈјупародној Виљемовој Фабрици антиартритична и антирематична теја за чишКење крви у Пајнкирхену код Беча, или у мојим обнародованпм стоварннгаила. — Један накет од 8. гутаја, сачи- ! вен је по пропису лекара, заједно са упутницом у разним језицима стаје 1 ф ., осим тога има се платити у име биље- ј говине и оправе 10 нов. — Ради угодности пошт. публике може се прави Виљемов антиартритичан и антирвематичан теј за чишНење крви добити код ЉУБЕ СТЕФАНОВИКА уП. Саду. жод А. КРСТОНОПШКА у Митровици и код ЈОВАНОВИКЕВА сина у Земуну.

СВЕДОЧБА НАУЧНА ОЦЕНА АНТИАРТРИТИЧНОГ И АНТИРЕУМАТШНОГА ТЕЈА ЗА ЧИШЕЕЊЕ КРНИ ГОСИОДИНА АПОТЕЕАГА Виљема. Ко има појма о том неописаном шарлатанству у новије доба са тако званим лековима за све боље, моће себи неповерење према таким лековима преставити и не треба да се унише у педантску одвратност од новачеља, кад лекар нодсмејом од тих хваљених лекова главу одвраКа. Но није ни то правило без изузетка и овај изузетак нотнуно оправдан и на свомејеместу у оним случајевима, де је на делуконстатовано искуство на коме се оснива општа акламација публике истрчало пред лекарски испит и пресуду изрекло, као што је то код Виљемова теја за чишКење крви, јер општи суд је најпоузданије јемство за вредност једне ствари, и то се најбоље осведочило код теја Виљемовог зачишВење крви, који се нрепоручује нри различним реуматичним боловима, костобољи, ногобољи, улозима, јер је исти код најјачи укорењених пеменутих боља у велико произвео рад и испаравање коже. Нарочито се овај теј показао као особито

лековито средство свију реуматичних болова код улога које боље доносе са собом грозпицу и запалење пригиба, оток и т. д. код подагре, крстобоље, боље у бутина, севотине, грчеве у бутина. па и код хрЈЈаве столице и хеморида. Може се дакле тај теј против свију поменутих зала најбоље препоручити. У Берлипу, у јануару 1872. Др Јоханес Миллер, мед. саветник. СА СИГУРНИМ УСПЕХОМ даје се ВФ" прави АНТИАРТРИТИЧАН II АНТИРЕУМАТИЧАН ВИЉЕМОВ ТЕЈ ЗА ЧИШћЕЊЕ КРВИ. код следеКи болести унотребити. 1. Код реуматичних аФектацнја, 2. Код улога, 3. Код аФектација на дољњем телу оних, којимлого седе 4. Кад нарасте п задњи се џигерица. 5. Код оспе, нарочито лишајева. 6. У сифилитичним бољама; 7. Као припрема за употребљавање мипералних купатила против поменути боља. 8. Као замена минералпих извора код наведенпх боља,

Господину Фрањи Виљему апотекару у Најнкирхну. Шагор, 5. апршга 1873. Молим вас најучтивије, да ми ношљете што пре поштом уз наплату у наточ још два пакета од Виљемовог антиантритичног и антиреуматичног теја за чишКење крви, и морам вам упапред изјавити најтонлију благодарност, јер је веК нрви пакет увелико помогао мојој жени, која од више година пати од реуме и хр!>аве столице, и надам се да Ве је сасвим поправити, јер сам свакојаких лекова употребљавао до сад, ади ни од једпог не би толико хасне као од овог. Ернест Зејнард. чиновпир.

Госп. Фрањи Виљему, апотекару у Најпкирхпу. Пеутра, 23 априла 1873. Ја сам веК од више година патила од најужасније боље, од реума, тако да сам имала рапе па ногама, из којих је подоста гноја текло. Сто пута вам хвала за нрави Виљемов антиартритичан и антиреуматичан теј за чишКење крви, који ми је Ваше Благородије у новембру 1872 посдало. Два накета тога теја утишали су ми моје болове и са свим су ме опоравила, што се другим лековима није могло, зашто вам јошједан'пут својунајусрднијузахвалушаљем.Ја сам тај прави Виљемов аптиартритичан и антиреуматичан теј за чишКоње крви, као најлековитији теј многим болеспицима. препоручила. Ваша до века Вам благод&рпа Алојзија Деллер.

Господину Фрањи Виљему, апотекару у Најнкирхену. Букурешт 21. маја 1873. Ја сам са правим Виљемовим антиартричним иантиреуматичним тејом за чишКење крви врло новољан резудтат доживио код гроФице Парацин, која је нашем двору род и врло обљубљена. Ту даму, коју је дотле често реума у нози стезала, сада од кад тај теј употребљује ре!је мучи и то врло слабо. Пошто та дама по савету моме више вина не пије, то се надам, да Ке се своје боље сасвим опростити ако и даље употребљује тај Виљемов антиартритичан и антиреуматичан теј за чишКење крви. Уверен о доброти тога лека препоручиКу га свуда. Др. Ван Клогер.

ВЛАСНИК „ЗАДРТГА ЗА СРПСКУ НАРОДНУ ШТАМПАРИЈУ." — УРЕДНИК Панта ПоПОВИћ. Српска народна задружла штампарија у Новом СадЈ- 1874. год.