Godišnjica Nikole Čupića

УШ

11 Приказан је чланак г. Стојана Новаковића „Под зидинама Цариграда — Сабор светлота петка 1887-е године». Одлучено је, да се наштампа у ХГ Годишњици.

ТУ Слопштен је даље „Још један прилог к историји ваљевске митрополије“ од г. Стојана Новаковића. Одлучено је, да се наштампа у ХГ Годишњица.

М

Председник, по уведеном већ обичају, да се у Годишњици Чупићевој штампају помени умрлим члановама Чупићева Одбора, подноси помен пок. дру Јосифу Панчићу, с изјавом, да не тражи за њ награду, која се лаје за списе штампане у Годишњици.

Примљено с благодарпошћу и одлучено да се наштампа у ХГ Годишњици.

М

Председник саопшти писмо г ђенерала К С. Протића, с којим је послао Одбору печат Стојана Чупића. Печат је — по том писму — био дуго својина једнога Турчина у Зворнику. Овај га је доцпије продао једном трговцу у Шапцу, који га је опет пре по доста година дао једноме трговцу у Београду. Кад је овај умр о, печат је прешао у својину његова брата, Ђорђа Грбића, овд. винарског трговца, који га је био негде затурио, и тек га летос у јуду опет нашао, па похитао да га понуди Чупићеву Одбору, бојећи се, да се опет где не забаци и не изгуби. Председник је примио печат и дао га Народном Музеју па чување.

Одбор је примио ово саопштење на знање, изјављујући нарочиту благодарност г. Грбићу на учињеном поклону. ;