Godišnjica Nikole Čupića

Х

САСТАНАЊ ОДБОРА ЧУПИЋЕВЕ ЗАДУЖБИНЕ

31. ЈАНУАРА 1893. год

Били су: председник М. Ђ. Милићевић; чланови: Ст. Новаковић, Сава Сретеновић, Живојин П. Симић, Момчило Иванић и Срета Стојковић.

Пошто се у Београду не налазе: Чед. Мијатовић, Стојан Бошковић и Стев Д. Поповић, то је присутан број чланова довољан за држање састанка.

1

На позив председника, Мил. Ђ. Милићевића, деловођа и благајник задужбине, Жив. П. Симић прочичитао је извештај о годишњем раду и новчаном стању Задужбине у 1892. години. Извештај гласи:

ЕТО раду :

Књижевни рад Задужбине у овој години састоји се у спреми грађе за ХИЛ Годишњицу, у коју су ушли ови списи: С мораве на Вардар, 26 —929 октобра 1886, путне белешке Стојана Новаковића; 2. Ратни догађаји из првога српског устанка, од пок. Ђенерала Косте Протића; 3. О првом словенском буквару, штампаном за сраску децу, од Димитрија Руварца; 4. И још нешто о животу Св. Ђурђа Ератовца, сд Димитрија Руварца; 5. Како је 1871 у Призрену основан турско-српски лист „Призрен“, од Тодора Станковића; 6. Џон Хауард, један апостол ХУШ столећа, од Др-а Миленка Р, Веснића ; т. Рођачка имена у Охриду, од Милојка Веселиновића ;

8. Некролог пок. Ђанералу Кости Протићу, од Мил. Ћ. Милићевића.

Од ових радова ранији већ су наштампани, аи последњи се довршују и кроз који дан биће Годишњица готова и предата књижару.