Godišnjica Nikole Čupića

молнтвамн его придаваниште, еже по снаћ наунпљеМћ ПОЕЋСТА.

Сб са 65 жоупана кеуикалго Немзне...

ћад се потера, коју Немања посла за Растком, опрашта с Растком корећи га што их превари и ожалости, веле му, поред осталога, и ово: Насати се каменооутровне, немилостнве, примет ди те господњ“... н тТ. Д.

ЋЕЛЕШКЕ И БЕЛЕШЧНИЦЕ

У па на ти парна па Еше

ЕБСТЋ, моднтвамн нмо-

уште.

Шт стран ОџБО нже в Дноклитн Хвостискњје сђћ Светмн Бмстћ.

Кад беси долазе ноћу к пећини Петровој градећи се његова, остављена сестра и корећи га, веде му и ово: каменоојтровне, немилостнвњне, не помнлаодешн о лн сљаН моје, примет ли те господ8.. н 7. Д.

д ако се сме узети да су Теодосије Савипа јсије Петрова житија један исти човек, онда Коришки није живео у време цара Душана. га није ни прилика, да је аскетизам у Сретао у време Душаново. Много приличнији беху крај ХП-ог и прва половина ХП-ог · сва је прилика да је Петар Коришки свеП-ог века. И може бити и то, да је Теодопре написао живот његов, па окуражен успеумољен својим браством, написао и живот је. Такво би излазило и по литерарној вредба ова дела, јер је Савин живот ипаћ боље . И тако би — ако је легенда о Св. Петру ПТ века — ХПРи век српске књижевности едно дело више.

родној традицији о Џетру Коришком, коју рпском причању забележио Рус Гиљфердинг, :е смело много веровати и кад јој се ништа тротивило. Али у њој самој — како је тамо сена — има и контрадикција и неслагања с