Godišnjica Nikole Čupića

368 ПрИЛОШЦи БиБлнОгРАФИЈИ СРБУЉА

= о и ириие === — [22 1 == === <> —-- 7" 2

који је штампан у „Бос.-Херц. Источнику“ (1992. г, стр. 526.) не слаже се са Кар. (стр. 96.) Исто се тако не слажу ни оно неколико реда, што је из предговора, исписао (. Симоновић (Летопис М. С. 168. стр. 20.) са, Кар. (етр. 95.) Опширан опис ове књиге има у Летопису Матице Срп. 82. стр. 24.

У овој књизи има запис, да је Г. „3 се1—„ау5 на реци Великој Ремети, близу манаст. Шишатовца у жупи Лежимир — шта: — нисам могао да прочитам, стоји: оде.

На 7. листу а. 1. сигн. 41:

Посрћде едема дркко процњк "ге свмрњтћ. посрћде же васењ о земањ дркко прозкбћ жекотњ, Какоусик пе же првваго нетлкннњи соуце, ТАКННЊЕ БАХОМЊ. ПОлоучћше же "ктораго, нета ниша НаПБТАХОМ се. Кртом' Бо СПСДЕМИ гако ББ род ЧАКЕЧЕСКАМ,

Зборник (минеј празнични) Божидара Вуковића; у Млецима 1536.—1538. г. (Кар. бр. 31; Шае. бр. 225.) Ја сам нашао три егземплара ове књиге у Буђановцима, Путинцима и Малим Радинцима. Буђановачки егземплар је доста непотпун; предговора нема али има поговор и „Сказњ“, који сам поредио са Кар. Путиначки егземплар је много горе очуван; много листова ФАЛИ, много је исечено, излепљено (особито прва трећина књиге), а листови су доле тако оштећени, да је немогуће контролисати сигнатуру. Радиначки егземплар је најбоље очуван, али нема ни предговора ни поговора.

(лова су у овој књизи лепа и читка; иницијале су врло лепе и има их више врста. Слова ти р до-