Godišnjica Nikole Čupića

ТУ

ским књигама и одборским записницима прочита Преглед Одборскота рада за ову прву четврт века. Молим Г. Симића да узме реч! да тим је члан и деловођа Одбора, Жив. П, Симић, прочитао као што иде:

ИЗВЕШТАЈ

О раду Одбора и стању Фонда Чупићеве Задужбине у г. 1894.

а. 0 раду одборову.

На састанцима одборовим у год. 1894. читани су чланци: 1. „Белешке и белешчице језичне, литерарне, историјске, Фоклористичне и друге“ одг. Светислава Вуловића; — 2. „Поглед Кроз Косово“ од Милојка В. Веселиновића; — 8. „Остаци старих цркава у Кумановској Кривој Реци“ од Јов. Х. Васиљевића; — 4. „Прилошци к познавању извора српске историје“ од Арх. Илар. Руварца; — 2. „Буркард пи Бертрандон де-ла-Брокијер о Балканском полуострову ХЈУ и ХУ века“, од Ст. Новаковића: — 6. „Прилошци библиографији Србуља“, од Ст. Станојевића; — “. „Празноверице и злочини с нарочитим погледом на празноверицу о закопаном благу“, од Д-ра Мил. Р. Веснића; — 8. „Из својих успомена“, од М. 'Б. Милићевића.

Сви ови чланци примљени су и наштампани у ХТК Годишњици.

Осим тога Одбор је умолио г. М. Ђ. Милићевића да напише помене помрлим члановима овога Одбора: Кости Маринковићу, ђенералуј Јовану Анђелковићу, Мити Ракићу и Сави Сретеновићу да се наштампају у Годишњици. Г. Милићевић је при-