Godišnjica Nikole Čupića

Извештај) о раду Одборову им стању фонда:

].

На својим састанцима у овој години Одбор је читао, оценио и примио за Годишњицу ове радове: 1. „Развитак породице и њене фазе,“ од дра Манојла Омиљанића; 2: „Шумадинка,“ културно-историјска слика,од Андре Гавриловића; 3. „ЛеђанГрад,“ географско-историјска студија, од Синише; 4. „Приложак проучавању српске народне поезије,“ од Андре Гавриловића; 59. Из Србијанке Симе Милутиновића спев „Основање Учишта,“ с коментаром Драг. (. Милутиновића; 6. „Ка биографији П. П. Његоша,“ од Андре Гавриловића. Сви су ови радови и наштампани у ХЛХ Годишњици.

Накнадно је управа примила још ове радове; '. „Букуља и Венчац,“ географско-историјска скица, од ђенерала, Јов. Мишковића; 8. „Путне и друге белешчице,“ од М. Ђ. Милићевића; и 9. по реферату Љуб. Ковачевића, чланак „Врхлаб-Беласица и жупа Врховина,“ од Авр. Н. Поповића. И ови су радови наштампани у Х1Х Годишњици.

Осим тога Одбор је на једноме од својих састанака донео одлуву да се епис г. М. Б. Милићевића „Кнез Милош у причама,“ П књига наштампа о трошку Задужбине као шчо је и [ књига тога дела наштампана. ·

2:

Стање Фонда је овако:

1. Стални капитал Фоднов код Упр. Фондова · 0... 72.000

2. Два лоза по 10 1.а.вр. · · · · 40

Свега · · · 72.040