Godišnjica Nikole Čupića

вео у својој испосници, која и дан дањи постоји; у њој се и преставио и у њој га је Диоген нашао, као што се врло добро и у писаним легендама види.

ж А сада да испишемо легенде:

Бр. 1.... мда септемврти пл, денђ паматђ пр(е)п(о)добнагш и б(ојг(ојноснаго Фца нашегш падетиножитела Про-

хора Ш вест Овчополскиа бл(ајг(о)ч(ејстивим родители воспитани Оца именемђ ишанђ матер егш анна и не имаха чада и молишаса б(ојг3 непрестанш да 1мЂ дастђ г(оспојдђ едно чадиш, машко или женско, и б%х8 родители его бл(ајгородни и боаха са б(ојга и милостиво твораха и раздавахз именид свод нуцимђ и виде б(ојгђ нишва желаниа и 1еполни и дарова имђ б(ојгЂ чадо мдшко и возрадовашаса радости великздо и крестиша егш и нарекоша име: емз б(ојгомђ дарованое Прохорђ. воистинз сед Прохорђ бистђ с(вејтилникђ мирзд, воистинЗ постникђ, воистинз пророкђ и дарђ пророчества, воистинз мзченика на камени лежаца, Ки дазикђ исповестђ трздђ неговђ, земнаго ч(е)л(овејка н(е)б(ес)наго ангела. 8 гора мздчение зимное терпаше и стада и вђ лете зноин 1 солнечное вренив. И обдари б(ојгљ родители его со симђ с(ве)јтимђљ штрокомђЂ. И просиа с добродетелијор „ако звезда симошцад востока до западђ и бистђ воистина втори самзилђ. сећ с(вејти О(тајцђ Прохорђ Пчински пастинижителђ, бистђ бл(ајг(ојдатто, и возрастомђ пришедђ и начаша емб говорити родители О сочетанио брака и досаждаваша ема, О(тајцђ егш и мати: сине мом, да тражимо

20 Ово је народна алузија на инвазију турску, а може бити и на ону Цечењега и Кумана, који су далеко пре Турака у оне крајеве продирали, која је у различитим облицима нашла места ну Берни мила ен авио мина ал ДА Аб ние мање би = “~ пи = - а поинт јаје ЗА ишле јата МР с нв ров =: