Istočnik

ДУХОВНИ лист ЗА ЦРКВЕНО-ИРОСВЈЕТНЕ ПОТРЕБЕ СРПСКО-ПРАВОСЛАВНОГ СВЕШТЕНСТВА И НАРОДА У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ. Год. XIV Сарајево, 30. новембра 1900. Бр. 22 ВЛАСНИК: ЊИХОВА ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА СРПСКО-ПРАВОСЛАВНИ БОСАНСКО-ХЕРДЕГОВАЧКИ АРХИЈЕРЕ ЈИ. УРЕДНИК: И Л А Р И 0 Н РАДОНИЋ, ЈЕРОМОНАХ.

Рукоположеље. Његово Високопреосвештенство АЕ нМитрополитНико лај, благоизвољео је дана 5. и 6. новембра о. г. у саборној сарајевској црквп рукоположити за ђакона односно презвитера консисторијалног канцелисту Јованп Т.г тнћа, који је п остављен за администратора Ивањске парохије у крупском П ]>«гопрезвитерату. Премјештеп. Јован Марјановић, парох варешки, на молбу своју, премјештен је дана 23. вовембра 1900. за пароха упражњене парохије долачке, сара. јевског протопрезвитерата.

НЕЗБАНПЧНО. Библија и најновија открића јероглифа на сиоменицима старога Египта. А. Н Лопухин, — с руског: јереј Димитрије Јанковвћ, консист. савјетник. [Сарајево.] (Наставак.) Догађај, како је Фараон по саслуш пњу Јссифа, ■— који му је сан протумачно — призиао Вога јеврејског, спроводи се у библичиој повјесги са шљедећим околностима: „И скиде Фараон прстен са руке своје и метну га на руку Јосифову; одјену га одјећом од танкога платна, објесп му златан ланац око врата, заповједн, да га иосаде иа кола, која бијаху друга за његовнјем, н да вичу пред н.им: клпњајте се!