Istočnik

Стр. 31

Уцвијељеиа породица — остарјели и сиромашни родитељи, браћа и сестре изгубише у покојнику тако рећи свога хранитеља, јер се је добри Васо знао и сам напатити само, да се остарјелим родитељима у невољи у помоћи нађе. Бог нека их утјеши, а теби незаборављени и добри покојпиче, који у истину свијетао спомен остављаш међу нама, нека Господ даде у рају насеље! В^ЧНДА ПЛ/ИАТк!

Званични огласи. Консисторија Српско-иравославие Митроиолије Захумско-Херцеговачке. Број 918./II. ех 1903. 2— 2. ^ЕИалгје-^ај. У епархији захумско херцеговачкој упражњене су двије парохије •' Горње Храсно, у столачком протопрезвитерату и Закал>е у чајничком протопрезвитерату. — Прва има 155 кућа и 1438 дугаа, а друга 248 кућа и 1469 душа. Који од свештеника и свршених богослова жели једну од ових парохија добити, нека се молбом са свједоџбама обрати овој Консисторији најдаље до 1. марта 1904. године. Из консисторијске сједнице, држане у Мостару 2. децембра 1903. АЕ и Митрополит: Пслпауи.

Консисторија Српско-православне Митрополије Захумско-Херцеговачке. Број 286./I. 3—3. 1ЕЗ д : ее хс т. Позива се Марица рођ. Јовановић-Миндеровић, суируга Михаила Ђурића из Гацка, сада непознатог борпвишт;», да се у року од два мјесеца дана, од дана првог увргпћења овог позива у овом листу, пријави овој Консисторији као Духовном Суду било лично било да опуномоћи кога да је застуии у бракоразводној тужби, коју је подигао код ове Консистчрије као Духовног Суда против ње супруг јој Михаило Ђурић из Гецка. Ако се Марица роЈ>. Јовановић-Мин деровић не пријави у гореозначеном року овој Консисторији као Духовном Суду било лично било преко опуномоћеног заступника, поставиће јој се од стране ове Консисторије као Духовног Суда службени заступник, с којим ће се заметнута бракоразводна парница расправити по већ прикупљеним подацима и по овима донијети одлука Из консисторијске сједнице. У Мостару, 2. новембра 1903.