Istočnik

Стр. 336

источник

6р. 21.

чунајући од прног уврштења овог едикта у овом листу, овом духовном суду своје садашње боравиште пријави, да би се тако споменута молба с шим у претрес узети могла, јер ће му се иначе по безуспјешном истечењу споменутог рока поставити уреда ради заступник, који ће имати њега у заметнутом брачном спору правомоћно заступати.

Српско православна Митрополија Звороичко-тузланска. Број 688 ех 1904 3—3 Едикт. којим се Петра ро^ена Писаревића, законита супруга Петра Дујића, тежака из Писара, котара градачачкога, одбјегла са Костом Сусаковићем, по свпј прилици у Славопију, — позива, да се овој Митрополијској управи, као духовном суду, у року од три мјесеца, рачунајући од дана проглашења овога позива, писмено или усмено пријави и мјесто свога сгалнога боравка означи, како би лично преузела своју одбрану у бракоразводном по тужби напуштеног јој супруга поведеном процесу • јер ће се у противном случају Петри службено поставити заступник, с којим ће се на ризик тужене процес провести и довршити. У Д Тузли, 4. септембра 1904. Утрчва српско травсл. Митроиолије зворпичко-тузланске.

Српско-православна АЕМ Консисторија Дабро-босанска. 1>рој 1044/1. ех 1004. 2—3. 1Е д и: т_ Јулка рођ. Сташовића, супрух-а Обрена Тотића из Пријеворца, која је од мужа одбјегла и наводно се негдје у Србији налази, позива се овијем, да се овом духовном суду до 15. јануара 1905. године тим сигурније јави, што ће се иначе напуштеном јој супругу подијелити право, да против ње због злобног напуштања, блуда и прел.убе брако разводну тужбу поднесе. Из конзисторијалне сједнице у Сарајеву, 10. септембра 1904. АЕ и Митрополит Дабро-босански: Николаж. »Источпик« излази два пута и то ноловином и крајем мјесеца. Цијена је листу на цијелу годину 4 фор. или 8 круна, а на пола године 2 фор. или 4 круне ; за стране земље иа цијелу годину 5 фор. или 10 круна, а на пола године 2.50 фор. или 5 круна. Учитељима основних школа и ђацима даваће се лист у пола цијене. Претплата се шаље администрацији листа у Сарајево, а рукописи уредништву у Рељево код Сарајева. Рукописи се ие враћају. Прва сриска штамиарнја Ристе Ј. Савића, Сарајево.