Izučavanje jedne dvostruke fermentske akcije

136 ЛАВ АЕН ЧАИА

шећер на ордонату. Горња крива представља теоријски шећер а доња нађени шећер. Због просторне

ПИ 0,6 + Па ЕН а |Ева ле (ере

Зи

Слива 1.

ограничености цртежа, резултати добивени после 20 часова, када се горња и доња крива сучељавају у једну тачку, пису овде представљени. Из горње табле видимо да је вредност односа између набенога и теоријскога шећера најмања у почетку реакције, да затим непрестано расте и да на крају огледа постаје једнака јединици.

Што се тиче тока хидролизе амигдалина под утицајем емулсина бадема, и он се може представити сличним двема кривим линијама, са том разликом што ће горња, линија представљати нађени шећер а доња теоријски шећер и што су те две линије у целој својој дужини мање удаљене једна од друге. То значи да је вишак нађенога шећера у акцији емулсина бадема, мањи од оног дефицита, нађенога шећера у акцији Фермената НеПх-ова сока.

Следећи бројеви односе се на хидролизу једног 4"! раствора амигдалина, под утицајем емулсина бадема на температури од 36'.