Izučavanje jedne dvostruke fermentske akcije
136 ЛАВ АЕН ЧАИА
шећер на ордонату. Горња крива представља теоријски шећер а доња нађени шећер. Због просторне
ПИ 0,6 + Па ЕН а |Ева ле (ере
Зи
Слива 1.
ограничености цртежа, резултати добивени после 20 часова, када се горња и доња крива сучељавају у једну тачку, пису овде представљени. Из горње табле видимо да је вредност односа између набенога и теоријскога шећера најмања у почетку реакције, да затим непрестано расте и да на крају огледа постаје једнака јединици.
Што се тиче тока хидролизе амигдалина под утицајем емулсина бадема, и он се може представити сличним двема кривим линијама, са том разликом што ће горња, линија представљати нађени шећер а доња теоријски шећер и што су те две линије у целој својој дужини мање удаљене једна од друге. То значи да је вишак нађенога шећера у акцији емулсина бадема, мањи од оног дефицита, нађенога шећера у акцији Фермената НеПх-ова сока.
Следећи бројеви односе се на хидролизу једног 4"! раствора амигдалина, под утицајем емулсина бадема на температури од 36'.