Izučavanje jedne dvostruke fermentske akcije

ИЗУЧАВАЊЕ ЈЕДНЕ ДВОСТРУКЕ ФЕРМЕНОКЕ АКЦИЈЕ 155

Управо речено, додавањем бенз-алдехида сма-

њује се разлика на коју се наилази у току хидролизе амигдалина под утицајем Непх-ових Фермената, између теоријскога, шећера [4] и нађенога шећера (п). У том погледу утицај бенз-алдехида је супротног правца од утицаја гликозе која, као што осмо видели повећава вредност разлике ђ— п.

Изучили смо и утицај мешавине цијан-водоника. и бенз-алдехида на хидролизу амигдалина Непх-овим Ферментима. Та су два тела употребљена у сразмери у којој их амигдалин даје потпуном хидролизом, добивана су дестиловањем хидролизована раствора, амигдалина. Ево једног примера утицаја ОМН и С,Н, СОН. Раствор амигдалина око 2750 В садржи до_ дани СОКН и С,Н, СОН. Температура 37".

Време А. Е В.

5 п ђ п 3 ч. 15 0,935 0,749. 0,319 0,308 5 ч. 30 - Бо 0,775 0,749

Као што се могло очекивати према ономе што знамо о посебном утицају ОМН и С,Н, СОН, њихов пстовремени утицај своди се на успоравање појављивања цијан-водоника и моћи редуковања, али нарочито цијан-водоника; тако да разлика између ит постаје мања. У наведеном примеру, у В, | је готово једнако са п. СОлучајем смо у томе огледу нашли да је за В, п после 5 ч. 80 мин. једнако са пу А после 3 ч. 12 мин; тим истим вредностима пак 0одговара у А, = 0,935, а у В, + = 0,779.

У неколико случајева нашли смо да је под утицајем ОКМН и С,Н, СОН,у хидролизи амигдалина, НеПх-овим соком, 6# постало мање од п, тако да је хидролиза постала слична оној која се добива емулсином бадема.