Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

Т. 'Борђе Симић, умољен од председника, као привремени члан Главног Одбора, позивајући се на оне потребе матери јалнога рада и спреме, које су спомењене у извештају о раду одборском, на закључке међународне конференције о приуготовљавању средстава за негу рањеника још у мирно доба, као и на потребе, које ће по саопштењу војно-санитетског комитета имати да спреми наш Првени Крст за српску војску, објасњује и разлаже пројекат у његовој главној садржини.

Г. председник позива гг. чланове да изјаве своје мишљење о пројекту. Услед тога говоре, које у опште, које против појединих наређења тога пројекта, гг. Мих, Вујић, Коста Павловић, Илија Рајковић, Мил. Андоновић, Јован Анђелковић, а за предлог pp. (0. ћурчић, Сп. Стефановић, Мих. Јовановић, М. Ст. Марковић, Јован Максимовић и Ђ. (С. Симић.

Затим изјављује г. Оп. Стефановић жељу, да се скупу остави времена, да предлог проучи, како би могао своје мишлење о њему дати.

Т. председник у име одбора изјављује да Одбор прима овај предлог.

Скуп усваја предлог с тим, да се нов састанак сазове за 15 дана и да се међутим сваком члану друштвеном уз позив пошље и штампан пројекар овог уговора.

~

Други састанак “ априла 1585. Бр. 8.

Т. председник саопштава да јеранији састанак скупа одложен у смеру, да гр. чланови проуче пројекат, који је свима распослат.

Секретар саопштава скупу да је Одбор за време од последњег састанка скупа решио, да пројекат о срећкама поднесе једној нарочитој правничкој комисији, те да она даде своје мишљење о најважнијем пштању, које се према томе у уговору појављује за друштво, на име о питању, да ли по томе уговору у опште или ма по коме члану његовом по на0600, може произаћи каква материјална одговорност за друштво рвенога Крста У ту комисију изабрао је Одбор

педиеф слив Gaz (paaa