Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

80

Бр. 1.

Чита се писмо председнице америчког друштва Првенога.

Крета под Бр. 139. којим јавља да је примила друштвено од= личије е дипломом и изјављујући своју благодарност прилаже и писмо за Њено Величанство Краљицу, које моли да се достави и уједно доставља да ће за који дан ићи у Женеву, где ће имати особита задовољетва да види и позна српског иза сланика.

К знању, а писмо ће г. председник имати доброту да

преда Њеном Величанеству кад се амо вратило буде.

Бр. 8.

Шрочитан је допис Напољског Одбора друштва Првенога, Крета под Бр. 140. којим се саопштава да је основана библпотека п захтева да му и наше друштво помогне својим издањима уједно јавља и за музеј, за који моли да му се шаљу модели, напрти, илустрације ит. д. односно музеја, који је је– дини у Италији.

Да се напољском одбору сва досадања издања нашега друштва пошшњу, а то да се чини и у будуће. Један примерак овог дописа упутити српском лекарском друштву с молбом да. му и оно шаље, а за музеј јавити да друштво наше нема шта шиљати.

Овом приликом захвалити му на обећању шиљању његових досадањих издања и умолити га да и у напредак такова шаљу.

Бр. 9.

Шрочита се писмо под Бр. 143. примљено од пододбора. ћупријског као и оно под Бр. 147. којим се јавља за шатор да га амо шаље према ранијој наредби Главног Одбора од 12. Јуна 18853.

К знању с тим, да се за подобне случајеве пи на самоме писму има потписати оно лице, које ствар за друштво прима.

рана пат нафе“гу тв н IFA RAT 1. “|: