Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

51

Бр. 10.

Изнесен је комисијски извештај под Бр. 144 о издавању срећака друштва Првенога Крета стим, да одређена лица нису сва потписала горњи протоком из разлога тога, што нису присуствовали седницама.

Пошто је овај протокол комисије прочитан а нађено да треба изнети га пред цели Одбор:

то је одлучено да се комисијски протоколи план поднесе на расматрање Главном Одбору, коме ће се уједно саопштити и то да нека лица нису протокол потписати хтела што нису на седнице долавила.

Бр. 11.

Чита се штемо Бр. 146 од пододбора ужичког којим јавља на претште Бр. 65 да од 1880 г. пододбор у вароши и не постоји, а новац који пододбор има дат је под интерес и да ће та сума изнети до 200 дук. Уједно изјављује да ће колико је могуће новац прикупљати и Главном Одбору пошиљати.

Затим је саопштено председништву и писмо овог пододбора од 24. Јуна 1881 г. у коме је сем осталога споменуто II то, да ће ужички пододбор на концу 1881 г. имати 200 ду.

Шрема оваком стању ствари одлучено је да подписани члан Михапл Радуловић протојереј ужички, који је п на акту од 1881 г. потписан, поднесе тачан рачун о новпима датим под интерес означивши коме, колико, када и по који / издат и за које време.

Бр. 12. Чита се писмо под Бр. 148 примљено од пододбора hyпријског, којим не потпуно одговара на претпис Бр. 15 и 24. Одлучује се, да потпуно одговори, зато да му се такови накнадно тражи. Бр. 13. Д. Пешика чита свој предлог да Глаани Одбор преко Српшеких Новина п Видела обанани претплату на билетен менародног Одбора.

ИЗВЕШТАЈ ЦРВЕНОГА ЕРСТА 6