Jugoslovenski Rotar

njanje svih prepreka za postignuće tog cilja. Brat fajnik je referirao o lozanskoj konferenciji s naročitim osvrtom na sastanak predstavnika klubova iz Europ:, Severne Afrike i Male Azije. Brat Dr. Pavelić referirao je o programu гаda u zvanju, po kome će sva braća abecednim redom, na sastancima držati kratk» referate iz svog zvanja.

Na 176. sastanku obavljen je čin prijema novog člana Dragutina Retl-a, pretsednika Okružnog suda u Sušaku, s klasifikacijom: sudstvo. Novi €lan istaknuo Je u зусјој lepoj хаћуајпој гес! доdirne tačke Sokolstva i Rotarstva, naglasivsi, da mu kao oduS2vljenom sokolskom radniku nikako neće biti teško odgcvarati rotarskoj ideologiji. Zatim je brat Dr. Bonetić održao svoj referat o škrljevskoj bolesti, koja se je pojavila u Škrljevu kraj Sušaka početkom proSlog stoljec¢a. Referat je izvadak iz njegovog predavanja prigodom dermatološkog kongresa u Zagrebu, odrzanog prošlog ljeta, a saslušan je s neobičncm pažnjom i zanimanjem.

Na 177. sastanku prisustvovali su gosti ге. Vekarić, bivši član R. C. Split i Dr. Kazimir Antić iz Zagreba. Nakon pozdrava gostiju, predsjedavajući je pročitao „oproštajnc pismo bivšeg brata ing. Andra Perušića, koji usled premeštenja u Beograd prestaje biti članom kluba, koje je sa žaljenjem primljeno na znanje.

Zatim je uzet na znanje dopis brat. skog kluba Split o odgodi nameravancg intercity meetinga na Rabu za proljeće 1934. Iza toga je brat Bogumil Antié одгХао svoj referat u zvanju ,,ZaStitne carine ı tekstilna struka”, a iza njega je održao predavanje gosp. Vekarić „O duhaanu”?. I jednc i drugo saslušano Je s naročitim zanimanjem.

Ма 188. sastanku pročitan je dopis M. C. Mansfield USA, koji nam se je opet nakon duljeg vremena javio i poziv R. C. Sofija na sveéanu inauguraciju.

Brat Nikola Bolf održao je svcj kratki referat o „Situaciji u drvnoj industriji”, a za njim čitao je brat Viktor Car Emin svoju recenziju knjige Dr. Skoka „Naša pomorska i ribarska tzrminolegija’, iza čaga se je razvila diskusija o stanju našeg ribarstva s obzirom na moderni način ribolova.

Novi članovi:

RIKARD SALHER, kontreadmiral u penziji, klasif.: nacionalna udruzenja

DRAGUTIN RETL, pretsednik Okruinog зида. klasif.: sudstvo U mjesecu okhtobru 1953 islupili članovi:

Ing. ANDRE PERISIC, direktor Kr. Direkcije Suma, Rlasif.: Sumartvo (istup radi premeStenja u Beograd).

R. C. SPLIT Sastanci (Meetings): Sreda (Wednesday) 20.30 Hotel Central

Rotary Club — Split na 126 sastanku | pretsjednik j2 opSirno izvjestio o medjuklupskom sastanku Sibenik-Split koji se održao dne 1. oktobra u Drnišu, i na kojem je prisustvovalo gotovo čitavo članstvo dvaju klubova. Stvoren je medjuklupski odbor koji će se redovito sastajati ı raspravljati: o potrebama Splita i Šibenika. Na poziv R. C. Sušak, da se održi jedan zajednički sastanak klubova Sušak-Split, zaključuje se cdržati ga na proljeće. Na 127 sastanku pretsjednik izvešćuje o izmenama i dopunama članstva u pojedinim odborima. Past pretsjednik br. Stipanović referiSe o sastanku odbora za služenje u zvanju — 128 sastanak protekao je Cpširnim referatom br. Dr. Bonačia o rotarskom životuu inostranstvu, i donesen je zaključak da s drugi medjuklupski sastanak Šibenik-Split održi dne 21. o. mj. u Šibeniku, kojemu će prisustvcvati br. medjuklupskog odbora pretsj:daik ing Matošić, Dr. Tartaglia, Stipanović i Frane Aljinović. — 129 sastanak ispunjen je referatom br. pretsjednika o drugom medjuklupskom sastanku u Šibeniku na kojemu su raspravljene ı utvrdjene razne nužne potrebe

Gs Bee ee Ee Te 2