Jugoslovenski Rotar

se održavaju redovno ponedeonikom, u 8 časova u veče, Hotel Central. Privremeni sekretar: Dušan Davešić, profesor, Kralja Petra ul. 59, Zemun.

2.) Molim sehretare postojećih R. C. da Salju svoje nedeline izvestaje novo osnovanom BP. C. Dubrovnik, a po moguéstvu i klubovima u osnivanju: Banja Luka, Celje, Zemun.

3.) Na Regionalnoj Konferenciji, odrzanoj u Lausanne, krajem avgusta ove godine, predložio je éehoslovaéki past-guverner Cervenka, da klubovi Beéa, Beocrada i Praga, u cilju unapredjenja ekonomskih cdnosa izmedju Austrije i Cehoslovaéke ostvare saradnju putem stvaranja jednog posebnog trgovinskog i saobraéajnog interdistiigtnog komiteta. Radi izvodjenja ovog zakljucka sastali su se u Beču 14 novembra, pod pretsednistvom past-guvernera Cervenke, a u prisustvu guvernera 66. distribta Neuwiitha i guvernera 77. Distrikta Prinzhorna, kao i pretsednika R. C. Wien Sobotke i pretsednika R. C. Prag Krulis-Rande — odredjeni pretstavnici klubova, i to za Prag: Fail, za Beé: Dr. Mises, za Beograd: Dr. Milan Radosavljevié (Roji je zamenio Dr. J. Tomitiéa u ovom komitetu.) Razgovori na ovome sastanku pokazali su da izmedju pretstavnika triju distrikta postoji puna saglasnost u pogledu mera za postignuée istaknutog cilja. Kad god se pokrene neko pitanje, koje tangira opste eRonomske interese izmedju ova tii distrikta, a za koje se nadje da se Rotarstvo treba za njega da zainteresuje, klubovi ée imati za zadatak, da se po njemu sporazumeju putem delegiranih Clanova u interdistriktnom komitetu. Razume se po sebi. da se isključuje svaba intervencija u korist pojedinih grupa, poduseća ili ličnosti. Zabljučeno je u Beéu takodje i to, dase pristupi razmeni predavača. Predavanja treba da doprinesu što boljem upoznavanju i razumevanju eRonomskih i saobraéajnih pitanja.

4.) S obzirom na ovo što sam izložio u prethodnom stavu, molim svaki klub naseg Distrikta, da odredi za ova pitanja po jednog referenta, a u isto vreme i po jednog njegovog zamenika, éija ée duznost biti, da u danom sluéaju dostavi predloge i sugestije delesiranom élanu пазео Distrikta u interdistriktnom Romitetu — Dr. Milanu Radosavljeviéu, Vukovarska ul. Ne 1, Beograd. Bilo bi vrlo korisno, da odredjeni_referenti stupe u lični kontakt sa Dr. Radosavljevićem u cilju sporazuma za izvršenje njihove zadaće.

5.) Drugu zvaničnu poselu učinio sam 11. oy. mes. R. C Zagreb. Moram primeliti da sam bio prijatno iznenadjen savršenim redom i velikom disciplinom, koji u tome klubu vladaju. Preporučio bih vrlo toplo sekretarima svih naših klubova da plilikom prvog svog odlaska u Zagreb razgledaju uredjenje kancelarije i arhive zagrebaékog kluba. Sigurno je da će videti po nešto što će im koristiti u njihovom radu.

Sa srdačnim rotarsbim pozdravom,

Dr. Milan Stojadinovié guverner 77 distribta PB. Il.