Jugoslovenski Rotar

-g. dr. Olswanger drzi vrio inte-

resantno predavanje o modernoj Pale-

Stini, iznose¢i kolonizatornski rad, koji je izvršen počam od godine 1919 do danas. Predavanje je saslušano са oso‘bitim interesom. Pročelnik odbora za -drugarstvo brat Stanko Sirca objavljuje da ¢e se 3. II. 0. g održati Ladies” Night. Pretsjednik objavljuje program „sjednica до isključivo mjeseca marta 1934 i zaključuje sjednicu.

Sjednica od 29. I. 1934. „Сескоslovensko Veče” Naš klub u “unapredjivanju medjunarodnog služenja posvetio je današnji sastanak čehoslo~vačkoj Republici. U svom govoru pretsjednik kaže da je naš klub, vjeran načelu naše velike zajednice, izabrao -bratsku čehoslovačku republiku, iz koje je nikla prva misao osnivanja Rotary kluba u našoj zemlji i koja je misao i ostvarena u Beogradu i Zagrebu putem našeg počasnog člana i odličnog češkog rotara Josipa Schulza. Spominje nadalje odlične veze sa češkoslovenskim rotarima i na koncu pozdravlja dragog brata i člana Andriju Pukla, generalnog konzula ČSR u Zagrebu. Želi najbolji napredak i procvat čehoslovačke republike i moli braću da ustajanjem odaju počast zastavi mila i drage nam Českosiovačke republike, Brat Andrija Pukl u Svom govoru kaže da mu je velika čast, da se niz konzularnih večeri otvaTa sa čehoslovačkom večeri. Vidi u tome tradiciju prilika Rotary kluba Zagreb prema R. C. Prag i prema čitavoj republici. Konstatira sa veseljem i zahvalnošću da je Rotary klub Zagreb pokazivao prema čehoslovačkim rotarima i njegovoj dragoj domovini uvijek najsrdačnjije poštovanje i sklonost. Kao cehoslovatkom konzulu u Zagrebu bilo je i jeste mu veselje sluSati tople i prijateljske izjave bivšeg pretsjednika i guvernera Ede Markovića, bivših pretsjednika dra. Leusteka i Poduje i sadanjeg dragog pretsjednika ing. Alaupovia, koji Prag toliko voli, koji

је tamo proživio svoje djačke godine. Uvjeren je da R. C. Zagreb i Prag neće nikad jedan drugog zaboraviti (Pljesak). Iza toga brat Andrija Pukl čita svoje predavanje: ,,Postanak, ciljevi i značaj Male Antante”. Predavač je nagradjen zanosnim aplausom.

Brat dr. Poduje predlaže da se sa ovog skupa pozdravi brzojayno guverner 66. distrikta i preko njega svu čehoslovačku braću. Predlog se prima. Pretsjednik pozdravlja srdačno gospodina Alfreda Ries-a bivšeg člana BR. C. Bremen. Tajnik referira o prispjeloj poSti. Brat dr. Leustek referira o posjetu R .C. Beograd, a V. Frank o posjetu osjeckog kluba. Inauguraciji R. C. Banja Luka prisustvovalo je 8 brace a nadalje brat Edo Markovié kao izaslanik brata guvernera da izvrši inauguraciju. Brat dr. Mlinarić i dr. Hanaman referiraju o inaugruacionom sastanku, koji izvještaj, dopunjuje brat Edo Marković. Brat Dragan Tomljenović referira o inauguracionom sastanku R. C. Zemun, kojemu je kao delegat kluba prisustvovao. Brat P. Ostović referira o radu i dogadjajima u RH. C. Tokyo i Harbin, a brat Musulin o radu češkoslovačkog distrikta. Gost g. Alfred Ries zahvaljuje na prijemu i predaje vrlo ukusnu stolnu zastavu Rotary kluba Bremen uz veliko odobravanje braće.

Pretsjednik zahvaljuje srdačno па pažnji, a tajništvu se nalaže da se još zasebno zahvali Rotary klubu Bremen. Brat Edo Marković izvješćuje da mu je prilikom boravka u Ljubljani saopćeno da je R. C. Ljubljana predložio kandidaturu brata dra. Viljema Krejči za guvernera našeg distrikta za rotasku godinu 1934/35.

R. C. Zagreb pozdravlja i prihvaća sa zadovoljstvom kandidaturu tog odličnog člana bratskog kluba u Ljubljani,

| 3] SE ви ер ши терет вене т 6