Jugoslovenski Rotar

a ee ee

mik zaključuje zvanični dio sjednice 1 braća ostaju i nadalje na okupu u društvu brata guvernera.

Sastanak od 12. februara 1954. Sa pozdravom gosta brata Gaju Gra€éanina, tajnika Rotary kluba Novi Sad pretsjednik otvara sastanak. Prelazi se na dnevni red. Zapisnik prošlog sastanka je prihvaćen bez primjetDe. Brat Dr. Ivo Bačić zamenjuje bolesnog tajnika i izvješćuje o najvažiijoj pošti. Čita dopis našeg počasnog člana rotara Josefa Schulza, u kojem se Zahvaljuje klubu da ga je izabrao za počasnog člana i za ovu rctarsku godinu. Rotary klub Zemun zahvaljuje na роzdravima, upućenim prilikom njihove inauguracije. Brat Sirca referira 0 posjetu u Rotary klubu Varaždin i isporučuje pozdrave. Pretsjednik izvješćuje o zekljuécima, donesenim па sjednici Izvrsnog Cdbera u pogledu programa distriktne konferencije. Nadalje saopćuje zaključak Upravnog odbora, da nak klub pristupi „Društvu prijatelja kazaliSta’, kao Clan dobrotvor sa doprinosom od Din. 1.000.— Iza referata brata Sirce o radu njemackih klubova, čita pretsjednik pismo pretsjednika Rotary International John Nelsona od 29. decembra pr. god., koje je uputio pretsjedaicima sviju Rotary klubova. Gost brat Graéanin zahvaljuje na pozdravu i prikazuje u kratkim potezima rad novosadskog kluba, za koji izvještaj pretsjednik mu najtoplije zahvaljuje i zatim zaključuje sjednicu.

Sastanak od 19. februara 1934. Pretsjednik komemorira Nj. Vel. Kralja Alberta I., koji je na tako tragiéan nacin Zevtsio svoj Zivot. Svoj govor хаугзије pretsjednik: ,,Slava Nj. Veli¢anstvu Kralju Belgije i rotaru Albertu 1.” Pozdravlja zatim prisutncg gosta g. Alfreda Ries-a. Cestita bratu Dru. Jozi Poduji rodjendan i u poduzem govoru ističe njegove zasluge da u naSem klubu postoji ono divno i iskreno drugarstvo. Citira pasus iz predavanja

dra. Jeze Poduje prilikom prvog 5аstanka pretsjednika i tajnika u Zagrebu, „da su iskrenost, potpuna iskrenost, najprije naprama sebi i onda kada je neugodna, te razbor primjenjen dosljedno i hrabro u sitnim kao i u Velikim prilikama života, tajne rotarskog uspjeha”. Tajnik dr. Ivo Bačić referira o važnijoj pošti te O interesantnijim stvarima iz izvještaja domaćih klubova. Preisjednik saopćuje da je primio obavijest od evropskog sekretara dra. Pottera da će pretsjednik Rotary International John Nelson prisustvovati distriktncj konferenciji dne 14. i 15. aprila o. g. Brat dr. Mašek referira o radu i dogadjajima u najvećem londonskom klubu. Naš današnji sastanak odredjen је da se proslavi 29-ta obIjetnica osnutka Rotary. Brat dr. Poduje prikazuje razvitak i djelovanje Rctary. Ovaj lijepi i interesantan Dprikaz braća su pozorno saslušala i nagradila predavača burnim aplauzom. Pretsjednik završuje ovu svečanost čitanjem izvatka iz poslanice, koju je uputio president eremitus Paul P. Haris na konvenciju na Minneapolisu.

Sastanak od 26. februara 1934. Pretsjednik otvara sjednicu i pozdravlja Srdačno prisutne goste i braću. Gostu dru Tugomiru Alaupoviću, ministru u penz., zahvaljuje u ime kluba da se je odazvao molbi da održi na današnjem sastanku predavanje. Prelazi se na dnevni red. Zapisnik zadnje sjednice prihvaćen je bez primjetbe. Slijedi iscrpni referat brata tajnika o pošti i O važnijim stvarima iz biltena br. 8. eVгорког sekretarijata, te nekojih domaćih i vanjskih nedeljnih izvještaja. Belgijski konzul g. Robert Arnould toplim riječima. izražuje hvalu na sauéeSéu povodom tragične smrti belgijskog kralja.

23 21 aE Se ee PBZKIS ||