Jugoslovenski Rotar

је и то брат Поп надобвнадио и сбе је тамо у најбољем реду. Сби чланоби схбатају брло озбиљно сбоје porapcke дужности. ВубБобар би требала браћа ротари из других Блубоба чешће да посећују, јер се тамо жале, да им нибо не долази. У Суботици је до сада била белира промена у личностима, али је уБбупни број остао стациониран. Сбе приливе и неприлиће једне граничне бароши осећају се иу су ботичбом Блубу. Иначе оснобица је добра и мислим да ће cbe бити боље у будућности и да ће се избесне тешбоће заједничрћим напорима пребродити. Каво је моја посета падала баш у бремену прослабе 900-тог састанба, било је приређено и сестринсво бече. Не би се ребло, да ће се на Ррајњем себеру наћи толибо јужњачбог темперамента, Бао што се нашло те бечери, Бод браће и Вод сестара! Осијек даје утисав западњачбе озбиљности, Претседништбо, Rao yoсталом оно од прошле године, на достојној бисини. Себретар брло бредан и симпатичан. Разгобор о саобраћајним неприливама града (Осијећа набео је присутног брата Гају Грачанина, из Р. К. Ноби Сад, на срећну идеју једног интер-РлубеВог митинга, где би се та питања ближе третирала. — Са целог обог пута уопште понео сам најбоље утиске у погледу ротарсбог рада и наше ротарсве организације.

5) Молим cbe Блубобе, да ми посебним писмом достабе имена новоизабраних часника за 1954/55. Нобоизабране mperceanuke mak Moлим, да се постарају за избор претседнића пет глабних Влубевих одбора, јер је за препорубу, да на састанбу претседнића и серретара “ Загребу, 15 априла т. г, буду присутни, по могућстбу, и претседници обих одбора. Програм обог састанба објабиће се у мартобеВвом броју »Југослобенског Ротара«.

6) До сада ми је званично достабљена само једна Хандишашура за новог дискришног гувернера: Р. К. Љубљана предлаже сбог пастпретседниђа Др. Виљема Крејчи-а. Загребачби, Београдсви и још многи други Влубоби одлучили су, да не истичу сбоје Бандидате бећ да помогну избор ротара Крејчи-а.

т) На дистривтној ВБонференцији у Загребу потребно је да одредимо местшо за наредну дистрикшну Конференцију, боја треба да буде маја месеца 1955. Молим Елубобе да размисле о томе питању и да ми пишу. Ко жели да буде домаћинсбви Блуб идуће године 2

8) Дан дистрикшне Конференције приближује се. Почетавб је 14 априла у 9 часоба, сбршетав 15 априла у подне. Њен програм биће испуњен рефератом три глабна гоборниба. Брат Др. Јозе Подује ће нам на један прегледан и интересантан начин изложити : »Шта је Р. И. Брат Владимир Шлајмер ће нам рећи: шта су ротари у Југослабији

2 БЕН