Jugoslovenski Rotar

Poslije ručka, koji Je uz prekide trajao nekih s sati, otišli smo s gostima korporativno u kavanu „Nebotičnik“, odakle se pružao prekrasan vidik na bijelu Ljubljanu i na sve okolišne planine. Ovaj je vidik pružio gostima najveći užitak i ponovno ih oduševio za naše slovenske planine, pa su u tom raspoloženju brzo zaboravili na neugodnosti puta iz Sušaka.

Kad se već sumrak spuštao, odoše naši gosti na Bled, nakon što si stisnusmo ruke na rastanku u najvećem prijateljstvu i zadovoljstvu i jedni drugima kliknusmo: do skora vidjenja!

ING. RADOVAN ALAUPOVIĆ, R. C. ZAGREB:

Dne 31. maja o. g. proslavio je, kako Vam je poznato, draga braćo, Rotary Club Dubrovnik svoju svečanost predaje Chartera. Ovu predaju Chartera Rotary Club Dubrcvnik naročito je udesio u vezi sa dolaskom engleskih rotara u Jugoslaviju, a pogotovo na naš Jadran. Od našeg kluba prisustvovali smo Ovaj svečanosti brat dr. Leustek, Pavle Ostović i ja. Na putu u Dubrovnik stigao sam ja već 29. maja u Split i tu priliku upotrijebio da se sastanem sa splitskim rotarima. Istoga dana u večer imali su splitski rotari jedan sastanak u Hotelu Salone, da se dogovore još o svima detajlima dočeka engleskih rotara, koji su imali da stignu u srijedu 3o. maja sa ladjom „Kralj Aleksandar“ iz Trsta. Kod nevezanog sastanka splitskih rotara bio sam vrlo srdačno dočekan ı rečeno mi je tom prilikom ponovno, kako su bili ushićeni lijepim uspjehom naše distriktne konferencije u Zagrebu.

Dne 3o. maja stigli su engleski rotari — oko 4o na broju — u Split, srdačno dočekani od splitskih rotara. Prije podne razgledali su sve znamenitosti grada Splita, a poslije podne upriličen je njima u počast izlet u Trogir ladjom „Bakar“, koju je dala na raspolaganje Jadranska Plovidba. Pod vodstvom prof. Josipa Barača razgledali smo čuvene znamenitosti grada Trogira.

Prije našeg povratka za Split stigli su iz Šibenika naš guverner brat doktor Milan Stojadinović za gospodjom, pretsjednik R.C. Beograd brat Adolf Munch, nekoliko šibenskih rotara na čelu sa njihovim tajnikom bratom Vičicem i konaéno na§ neumorni tajnik rotar Dragan Tomljenoyié. Na povratku iz Trogira u Split razvila se vrlo lijepa i ugodna zabava, kojom Je prilikom naš guverner dr. Milan Stojadinović, vrativši se sa distriktne konferencije 66. distrikta, izrazio nama svima jugoslavenskim rotarima srdačne pozdrave československe braće, a naročito zahvalnost guvernera rotara dra. Karela Neuwirta zagrebačkom klubu na vanredno lijepom prijemu u našoj sredini.

Na večer istoga dana upriličio je splitski klub svečani meeting u Hotelu Central u cast engleskih rotara, te je tom prilikom primio splitski klub zastavu od engleskih rotara i to u ime svih onih klubova, čiji su članovi prisustvovali ovoj ekskurziji na naš Jadran. Sama svečanost potekla je vrlo lijepo.

19