Jugoslovenski Rotar

Englezi i naši u Trogiru

Na Tijelovo dne 31. maja otputovala je grupa engleskih rotara u Dubroynik ladjom „Dubrovnik“. Od jugoslavenskih rotara pogli su guverner doktor Milan Stojadincvić, pretsjednik Adolf Munch ız Beograda, brat Knežević od R.C. Osijek, 3 Splićana: brat ing. Matošić, Aljinović ı Baldazar, od R. C. Šibenik dr. Marušić ı Ja od Rotary kluba Zagreb.

Na brodu se Je vrlo brzo razvila lijepa ı prijateljska atmosfera izmedju engleskih in Jugoslavenskih rotara, koja Je naročito dobila svoju kulminaciju za vrijeme rucka kada smo iza pjesme engleskih rotara i mi Jugoslaveni svoje umjece i na ovom polju pokazali. Kako nije medju nama bio bolji, to sam morao Ja da preuzmem vodstvo ovog pjevačkog društva prisutnih jugoslavenskih rotara, te smo tako oduševili našu braću iz Engleske, naročito sa nazdravicom „Mnoga ljeta sretni bili...“, da nam je put tako brzo prošao, da smo se iznenadili, kada je naš brod pristao u Gružu.

Na obali dočekali su nas dubrovački rotari sa svojim pretsjednikom Jovom Bravačićem, a od zagrebačkih rotara bili su prisutni brat dr. Leustek ı brat Pavle Ostović, koji su već dan prije stigli u Dubrovnik.

U o sati bila je svečana predaja Chartera dubrovačkom klubu. Ova svečanost uspjela je iznad svakog očekivanja i vidjelo se Je, koliko truda su si dala dubrovačka braća, da nam boravak medju njima bude što ljepši ı ugodniji. I Rotary Club Sarajevo bio je zastupan na ovoj svečanosti po pretsjedniku bratu dru. Babiću. U ime zagrebačkog kluba pozdravio sam ja dubrovačku

14